Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Isparta'da deprem, Burdur'da korkutan deprem, Akdeniz'de deprem, Burdur, Antalya, Isparta'da da hissedilen deprem (Son depremler)

        Kandilli Rasathanesi, Isparta'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin merkez üssünü Burdur Ağlasun, büyüklüğünü ise 4.8 olarak duyurdu.

        Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, saat 22. 43'de meydana gelen ve merkez üssü Isparta Kadılar olarak açıklanan deprem, Isparta, Burdur ve Antalya'ya da hissedildi. Depremde bazı kerpiç evlerin de yıkıldığı bildirildi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin merkez üssünü Burdur Ağlasun, büyüklüğünü ise 4.8 olarak duyurdu.

        AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Burdur'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu.

        AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, '24 Ağustos 2014 Pazar günü, saat 22.43'te Burdur, Ağlasun'da AFAD-TDVM'den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre Mw=4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7.6 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkezine en yakın yerleşim yeri 1.41 kilometre uzaklıkla Ağlasun'a bağlı Yumrutaş Köyü'dür.

        Deprem Burdur merkez ve ilçeleri ile çevre il ve ilçelerde hissedilmiştir. AFAD Burdur İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve 112 Burdur Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile koordinasyon halinde konuyla ilgili bir ihbar olup olmadığı incelenmektedir. AFAD Deprem Dairesi, 715 deprem gözlem istasyonuyla depremleri çözümlemektedir. Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir' denildi.

        CAN VE MAL KAYBI YOK, BAYILANLAR VAR

        Burdur’da merkez üssü Ağlasun İlçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bazı kerpiç evler hasar gördü, bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne yaşanan korku nedeniyle kriz geçiren 5 kişinin getirildiği kaydedildi.

        AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun İlçesi’nde saat 22.43’te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya ve Isparta’da da hissedilen depremin yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Deprem merkez üssü olan Ağlasun İlçesi’nde şiddetli hissedildi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi.

        Deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşlar sarsıntı nedeniyle kriz geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne baygınlık geçiren 5 kişinin götürülerek tedaviye alındığı kaydedildi.

        VALİ: CAN KAYBI YOK

        Burdur Valisi Hasan Kürklü yaptığı açıklamada depremde can ve mal kaybı olmadığını belirterek, "Panikleyen vatandaşlar hastaneye müracaat etti. Sıkıntılı bir durum yok. Yardım ekipleri ve diğer birimler görev başında. Bölgede durum incelemesi yapıyorlar" dedi.

        Burdur ve Ağlasun ilçesinde korkulacak bir durumun olmadığını dile getiren Kürklü, "Bize gelen ilk bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı yok. AFAD ekipleri de tedbir amacıyla Ağlasun ilçesine hareket etti" dedi.

        Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını aktardı.

        Isparta Valiliği'nen yapılan açıklamada ise, kentte herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı, kriz masası oluşturulduğu kaydedildi.

        7 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

        Burdur’da merkez üssü Ağlasun olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yarım saat içerisinde 7 artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 22.43’teki depremin ardından Büyüklüğü 2.2 ile 3.1 olan 7 artçı deprem daha meydana geldi.

        DHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ