Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bingür Sönmez'in sağlık durumu nasıl?Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'e silahlı saldırı

        Serkan AKKOÇ/İSTANBUL

        Kars Sarıkamış’ta uğradığı silahlı saldırıda sol eli ve bacağından yaralanan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in sağlık durumu iyiye gidiyor. Prof. Dr. Harun Arbatlı, “Elinin fonksiyonlarında en ufak bir sorun yok. Önümüzdeki hafta hastalarına hizmet verebilecek” dedi.

        KARS’ın Sarıkamış İlçesi’nde eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in silahlı saldırısına uğrayan ve sol eli ile bacağından yaralanan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’den iyi haber geldi. Ambulans uçakla götürüldüğü İstanbul’da aynı zamanda görev yaptığı özel bir hastanede tedavi altına alınan Sönmez’in doktoru Prof. Dr. Harun Arbatlı, ünlü doktorun sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

        ‘SİNİR YARALANMASI YOK’

        Hastane önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Arbatlı, şu bilgileri verdi: “Şu anda bacağından ve elinden yaralanmış olan hocamızın hayati bir tehlikesi olmadığı düşüncesindeyim. İhtiyaten kendisini hastane ortamında tutuyoruz. Herhangi bir sinir veya damar yaralanması olmaması bizi son derece sevindiren bir durum. Ameliyatlarına kısa süre içinde devam edeceğini öngörebiliyoruz.” Prof. Dr. Bingür Sönmez’in önümüzdeki hafta hastalarına hizmet verebileceğini belirten Prof. Dr. Arbatlı, elinden aldığı yaranın görevini yapmasına mani olmadığını ifade etti. Arbatlı şöyle konuştu: “Elini sıyırmış olan bir yaralanma söz konusu. Dolayısıyla elinin fonksiyonlarında en ufak bir sorun yok. Kemik, sinir, oradan geçen tendonlar bunların hiçbirisinde yaralanma yok ve fonksiyonları çok iyi. Ayağı ile ilgili de girip çıkmış bir kurşun yaralanması söz konusu. Kalıcı ya da yaşantısını etkileyici hasar söz konusu değil. Kısa süre içinde tamamen normale dönecek.”

        "SALDIRININ NEDENİ İKTİDARIN KAYBEDİLMESİ"

        DR. Deniz Şener, bir gazetecinin saldırının nedeniyle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: “Adli süreç tabii ki işliyor. Gerekli açıklama ve bilgiler iletilecektir. Ama tahmin olarak iktidarın kaybedilmesiyle birlikte ortaya çıkan bir hırsın sonucu olan bir gerekçe gibi gözüküyor. Ama bilgi tamamen adli merciler tarafından ortaya konacaktır.”

        ABDULLAH GÜL VE ERDOĞAN ARADI

        HASTANENİN direktörü Dr. Ergun Şenel, Sönmez’in durumuyla ilgili olarak hastaneyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun arayıp bilgi aldığını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ