Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erdoğan partililere hitap ediyor - AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

        12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapıldığı Ankara Arena'nın dışında bekleyen binlerce partiliye hitap etti. Erdoğan konuşmasında, "Bu asla bir veda değildir. Bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır" dedi.

        İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

        Sizlerle birinci olağanüstü kurultayımızda, böyle anlamlı bir buluşmada bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum.

        Bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir fatihadır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeri bir milattır.

        Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik. Asla taviz vermek yok. Ne dedik, Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Yine böyle yürüyeceğiz.

        İnanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır ve süratle yarın cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin töreni, devir teslim töreninden sonra da kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz ve cuma günü de büyük ihtimalle yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır.

        Sizlerden ayrılmıyorum ama bugüne kadar başbakan ve genel başkan olarak aranızdaydım. 10 Ağustos'ta seçtiğiniz cumhurun başkanı olarak aranızda yer alıcam. Bu kardeşinize haklarınız helal ediniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ