Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu konuşuyor - AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

        AK Parti Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde partililere hitap etti. Konuşmasına "Selam olsun insana, zamana ve mekana" diye başlayan ve yeni dönemdeki 9 hedefi açıklayan Davutoğlu, kendi dönemlerinde özgürlüklerin önünün açıldığını belirterek, "Bizim iktidar olduğumuz Türkiye'de bir daha kimse ötekileştirilmeyecek. Eşit vatandaşlık hukuku daima öncelikli konumuz olacaktır. Alevi ve Sunni kardeşlerimiz eşit olarak bu toprağın asli unsurlarıdır" dedi.

        Konuşmasına çözüm süreci mesajıyla devam eden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni döneme, yeni Türkiye'ye ve yeni hükümete emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüşüye çıkana kadar gece gündüz çalışacağız" dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları

        Selam olsun insana, zamana ve mekana. Öncellikle insana selam olsun. Sevgililer sevgilisine selam olsun. Hacı Bayram-ı Veli'ye selam olsun. Hacı Bektaş'ı Veli'ye selam olsun.

        Mekana selam olsun. Muzafferler sonrası bize vatan olarak teslim edilen bu toprağa selam olsun. Bu vatanın her bir köşesinde heybetle duran Ağrı'ya, Erciyese'e Toros'a Ilgaz'a selam olsun.

        14 Ağustos'ta bu zaman ve mekan bilinciyle ayağa kalkan ve ayağa kadlıran seçilmiş cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun.

        Bu tarihi anda bizimle birlikte olmak için dünyanın dört bir yanından gelen dostlarımıza selam olsun.

        "YENİ TÜRKİYE'NİN AREFESİNDEYİZ"

        AK Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir, dönemsel bir parti değildir, bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti, biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı, kutlu bir yürüyüşün kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir, AK Parti millet idealinin ta kendisidir.Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmaları esnasında bir veda kongresinden bahsettiler. Sayın Cumhurbaşkanım, bu bir veda kongresi değil, olağanüstü büyük kongremiz ama bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır.

        Ahmet Davutoğlu konuşmasında, AK Parti öncesi dönem için "fetret devri" benzetmesi yaptı ve AK Parti'nin altyapısının 9 unsura dayandığını söyledi. İşte 'Davutoğlu Manifestosu' olarak nitelendirilen o 9 hedef:

        1- ÖZGÜVEN

        Yeni Türkiye'nin psikolojik alt yapısı özgüvendir. Son 12 yılda büyük devrimlere imzalar atıldı. Ulaştırmada, sağlıkta, eğitimde ve dış politikada büyük başarılar sağlandı.Bunun nedeni milletin öz güvenini kazanmış olmamızdır.

        "BU RÜYAYI GÖREMEYENLER UTANSIN"

        Son 12 yıl içerisinde kazanılan özgüvenimizi, 2013 yılında hedef ettiler. 2013 yılındaki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık kumpaslarının en büyük hedefi, millete kazandırdığımız özgüveni yıkmaktı.Çok şey söylediler.‘Bunlar rüya görüyorlar’ dediler. Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın.

        2- KÜLTÜREL VE MEDENİYET RESTORASYONU

        "HİÇ KİMSE ÖTEKİLEŞTİRİLMEYECEK"

        Bizim iktidar olduğumuz Türkiye'de bir daha kimse ötekileştirilmeyecek. Eşit vatandaşlık hukuku daima öncelikli konumuz olacaktır. Alevi ve Sunni kardeşlerimiz eşit olarak bu toprağın asli unsurlarıdır. Onların inanç ve fikir özgürlüğü bize emanet edilmiş bir görevdir.

        3 - ÇÖZÜM SÜRECİ

        Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni döneme, yeni Türkiye'ye ve yeni hükümete emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüşüye çıkana kadar gece gündüz çalışacağız.

        4 - ÖZGÜRLÜKLERE YENİ AHLAKI FORMASYON

        Türkiye gerçek demokratikleşme hamlelerini birkaç yıl içinde gerçekleştirdi. Anadilede eğitim ve siyasi propoganda son yıllarda verildi. Bu özgürlüklerin hepsi de sayın cumhurbaşkanımız zamanında gerçekleşti. Başörütüsüne özgürlük son yıllarda gerçekleşebildi.Özgürlükler AK Parti sorumluluğu altındadır.

        YENİ ANAYASA

        Bu demokratikleşme hamlesinin ileri atılımı için yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni anayasa ile Türkiye'nin önü açılacaktır. İnşallah 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olabilmek için çalışacağız. Millet iradesine dayanan makamlar arasında hiçbir zaman ihtilaf çıkmaz. Boşuna heveslenmesinler.

        5- PARALELLE MÜCADELE

        Paralel devlet yapısı fetret isteyen bir yapıdır. Buradan sayın cumhurbaşkanımız önünde söylüyorum. Kim olursa olsun bir daha devlet otoritesinin parçalanmasına izin vermeyeceğiz.Milletin seçtiği siyasi otoriteyi birisi kullanmak istiyorsa bürokrasi ve emniyet kılıfından çıkacak bizim gibi siyaset yapacak. Bundan böyle devleti ele geçirmek isteyen kim olursa olsun, ister paralel ister cunta, millet iradesinin önüne geçemeyeceksiniz. Bunlar ter dökmeden devleti ele geçirmeye çalışan zihniyettir. Bu devlet idaresine talip olanlar gidecekler ve milletten destek isteyecekler.

        6- YOLSUZLUKLA MÜCADELE

        Hiçbir şekilde AK Parti kadroları yolsuzluk altında töhmet altında bırakılamaz. Yolsuzluklara karşı da AK Parti en çetin mücadeleyi vermiştir vermeye devam edecektir. Milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz de olsa kırarız.

        7-ADALET VE YARGI ALANI

        HSYK seçimi saygın yargı mensupları arasında yapılan mesleki bir seçimdir. Hiçbir kılıç milletin iradesinden güçlü değildir ve aşamaz. HSYK seçimlerine gereğinde fazla önem verilmemelidir.Yargı bağımsızlığı bizim için esastır.Bir savcı eğer halk iradesiyle göreve gelmiş bir başbakana 'Dönemin başbakanı' yazabiliyorsa bu 27 Mayıs yargısının izidir. Vicdanına gücendiğimiz yargı mensupları böyle bir oyuna izin vermeyeceklerdir.27 Mayıs yargısının mantığını kimse yeni Türkiye'de göremeyecek.

        8- EKONOMİK RESTORASYON

        AK Parti iktidarları zamanında ekonomik sıçramayı yaşadık. IMF defterini kapattık. Sağlık, ulaşım, enerjide büyük devrimler gerçekleştirdik. Yeni bir ekonomik sıçrama için insan kaynağını ve katma değeri artırmak zorundayız. Büyük bir eğitim ve AR GE reformu gerçekleştireceğiz. Hasta adam olarak görülen ülkenin ayağa kalkmasına şahit olduk. Bir ülkede demokrasi varsa ekonomik kalkınma garanti altındadır.

        9- TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI ALANDAKİ YERİ

        "AB HEDEFİNE KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ"

        Dış politikamız Ankara merkezli olacaktır. Dış politikamız çok boyutlu olmaya devam edecek.Türkiye'nin AB hedefi stratejiktir ve kararlılıkla yürüyecek. Bizim dış politikamız insani ve vicdani diplomasiye dayanır. Zalimleri korkutan mazlumları sevindiren bir politikamız var. Etkin ve sonuç alan dış politika için çalışacağız.Suriyeli, Filistinli, Balkanlardaki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.

        Bu Türkiye milletindir. Bir şiir okudu diye Pınarhisar cezaevine yürürken bugünleri hayal eden Erdoğan’ın Türkiye’sidir. Bundan sonra kimse siyasi kadrolara Menderes’e yapılan muameleyi yapamayacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ