Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bonzaiden kurtulma çabası mesaiye takıldı, "Arkadaşımızın bekleyecek zamanı yok."

        Bursa'da, 3 yıldır bonzai kullanan bir kişinin, arkadaşları tarafından tedavi görmesi için getirildiği AMATEM'e mesai bittiği için alınmadığı iddia edildi.

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Server Ş. (38), arkadaşlarına 3 yıldır kullandığı bonzaiyi bırakmak istediğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen arkadaşları İlhami Er (56) ile Vahdettin Bayramlar (43), Server Ş. için AMATEM'den 1 Eylül'e randevu aldı. Er ve Bayramlar, arkadaşlarını otomobille İnegöl'den Bursa'ya getirdi. AMATEM'e geldiklerinde büyük bir şok yaşayan Er ve Bayramlar'a yetkililer, mesai saati dışında geldikleri için Server Ş'yi tedaviye kabul edemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine neye uğradıklarını anlayamayan Bayramlar ve Er, arkadaşlarını İnegöl'e geri götürdü.

        Bonzai yüzünden eşinden ayrılmış

        Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk babası Server Ş'nin ailesi bonzai kullandığı için 1.5 yıl önce dağıldı. 3 yıldır bonzai kullandığını söyleyen Server Ş, yalnız yaşadığını ifade etti. Ramazandan evvel de tedavi olacağını anlatan Şengeçer, "Ama fırsatını kaçırdım. Benim tedavi olmam lazım. Kendi isteğimle 3 sene önce bonzaiye başladım. Kesinlikle kimsenin yanında bunu içmedim. Bu çok kötü bir şey. Her gün birkaç tane genç ölüyor. Kimseye bonzai içmemesini tavsiye ediyorum" dedi.

        "Arkadaşımızın bekleyecek zamanı yok."

        İnegöl'den bonzai tedavisi görmesi için arkadaşlarını AMATEM'e getirdiklerini anlatan Er ise, "Yetkililerle görüşüp durumu anlattık. Durumunun kritik olduğunu ve böyle hassas konuda bize yardımcı olmalarını söyledik. '3.30'da mesai bitiyor. Yapacağımız bir şey yok' dediler. 'Toplumun bu kadar hassas olduğu bir konuda kendi isteğiyle gelen insan boş dönerse diğerlerine nasıl örnek olacağız?' diye sordum. 'Yapacak bir şey' yok dediler. 3,30 oldu, bindiler arabalarına gittiler. 1 Eylül'e randevu verdiler. Ama bekleyecek zamanımız yok. Bir de 5 yıldızlı hastane diyorlar. Bu arkadaşımızın bekleyecek zamanı yok, onu kaybedebiliriz. Bu arkadaşı acilen yatırmamız lazım" şeklinde konuştu.

        Bayramlar da, arkadaşının çok zor durumda olduğunu söyledi.

        Öte yandan AMATEM'de mesai saatleri 08.00 ile 16.00 saatleri arasında olduğu için o saatten sonra bir nöbetçi doktorun kaldığı öğrenildi. O doktorun ise AMATEM'de yatan hastalarla ilgilendiği, dışarıdan gelenlere bakmadığı belirtildi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ