Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'nın Alanya İlçesi'nde elleri ve ayakları koli bandıyla bağlanıp öldürülen alman çift için mit devrede

        Mehmet AL/ALANYA

        Antalya'nın Alanya İlçesi'nde elleri ve ayakları koli bandıyla bağlanmış ve cesetleri bazaların altına sokulmuş halde bulunan Alman Peter ve Kerstin Horvath çiftinin katillerini yakalamak için jandarma ve polisin yanı sıra MİT de devreye girdi. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir eşkalleri belirlenen 2 kişinin kısa sürede yakalanacağını söyledi.

        100'ÜN ZERİNDE KAMERA İNCELENDİ

        16 Ağustos'ta işlendiği belirlenen cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Cinayeti çözmek için oluşturulan özel ekip, 100'ün üzerinde güvenlik kamerasını inceledi ve 35 kişinin ifadesine başvurdu. Yapılan teknik takip ve kamera görüntüsü incelemesinde, Alman çiftin olay günü 10.30 sıralarında evlerinden ayrılarak Mahmutlar sahilinde yürüyüşe çıktığı ve şüphelilerle burada tanıştığı ortaya çıktı.

        BİRLİKTE İÇKİ İÇMİŞLER

        Şüphelilerin, Alman çiftle sahilde bir süre sohbet ettiği, daha sonra Peter Horvath'la birlikte cinayetin işlendiği daireye gittikleri tespit edildi. Kerstin Horvath'ın ise saat 14.00 sıralarında marketten kredi kartıyla 4 şişe bira ile 2 şişe şarap alarak eve döndüğü belirlendi. Şüpheliler ile Alman çiftin evde birlikte içki içtiği, saat 14.45 sıralarında ise 2 şüphelinin evden çıktığı anlaşıldı. Kamera kayıtlarında şüphelerin eve girerken üzerlerinde tişört ve şort olduğu, çıkışlarında ise Peter Horvath'ın kıyafetlerini giydikleri görüldü.

        "KISA SÜREDE YAKALANACAKLAR"

        Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, şüphelilerin izinin takip edildiğini ve kısa sürede yakalanacaklarını söyledi. Alman çiftin bulunduğu gün dairede klimaların çalışır vaziyette olduğunu, bu nedenle cesetlerde bozulma olmadığını belirten Özdemir, "Oturdukları kattaki diğer daireler de boş olduğu için komşuların da bu olayı fark etmeleri zor görünüyor. Jandarma, emniyet, hatta Milli İstihbarat Teşkilatı'nın uzmanları konu üzerinde titizlikle çalışıyor" dedi.

        YÜZLERİ NET BELLİ

        Cinayetle ilgili her türlü senaryonun değerlendirildiğini kaydeden Kaymakam Özdemir, "Olayın çok kısa süre içerisinde aydınlanacağını düşünüyorum. İzlenimim, oldukça mesafe kat edildiği yönünde. En azından şahısların eşkali belli. Binaya giriş ve çıkışlarında yüzleri net bir şekilde belli oluyor. Kredi kartıyla yaptıkları alışverişten tutun, cep telefonlarıyla gittikleri yerlere kadar bıraktıkları izler takip ediliyor. Ben de dört gözle sonuç almayı bekliyorum" diye konuştu.

        CENAZELER GÖNDERİLDİ

        Öte yandan Antalya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Alman çiftin cenazeleri, bugün saat 13.15'te uçakla Almanya'nın Frankfurt kentine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ