Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Davutoğlu'nun görüşmesi başladı

        HT GAZETE

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam bir araya geldiği AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanvekili Ahmet Davutoğlu’nu 62. hükümeti kurmak için görevlendirdi. Davutoğlu bugün 11.30’da, yeni kabine listesini onay için Erdoğan’a sunacak.

        Erdoğan, devir-teslim töreninin ardından yerli ve yabancı konuklarını Çankaya Köşkü’nün bahçesinde düzenlenen resepsiyonda ağırladı. Erdoğan, tebrikleri kabul etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. HDP’li milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Hasip Kaplan, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile bir süre Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde yapımı süren havalimanı hakkında konuşan Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanı Özel ve kuvvet komutanlarıyla sohbet etti. Resepsiyonda Başbakanvekili Davutoğlu da yerli ve yabancı katılımcıların tebriklerini kabul etti.

        LİSTE 11.30’DA KÖŞK’TE

        Erdoğan, resepsiyonun ardından devlet ve hükümet başkanları onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğin ardından, Erdoğan, Davutoğlu ile bir araya geldi. Saat 22.00’de başlayan görüşme yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi devraldığı ilk gün hükümeti kurma görevini Davutoğlu’na verdi. Başbakanvekili Davutoğlu bugün cuma namazından önce 11.30’da, kabineyi onay için Erdoğan’a sunacak.

        KABİNEYE YENİ İSİMLER

        AK Parti kulislerine göre, bakanlar Ali Babacan, Ömer Çelik, Çağatay Kılıç, Nabi Avcı ve Nihat Zeybekci yerini koruyacak. Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kabineye girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ