Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli: İktidarı silahsız şekilde gasp etmiştir

        MHP Genel Başkanı DevletBahçeli, "Türkiye, yaklaşık iki hafta gayri hukuki ve gayri meşru bir şekilde yönetilmiştir. Erdoğan ve AKP hükümeti, hukuku askıya almış, iktidarı silahsız şekilde gasp etmiştir" görüşünü savundu.

        Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı devir teslim töreninin yapıldığını ve 62. Hükümetin kurulma çalışmalarının başlatıldığını belirtererek şöyle devam etti:

        "Nihayetinde AKP Genel Başkanı olarak seçilen Ahmet Davutoğlu'nun eline tutuşturulan Bakanlar Kurulu listesi, bizatihi hazırlayan ve bakanları isim isim belirleyen Erdoğan tarafından bugün onaylanmıştır. Sipariş üzerine kurulan hükümet, böylelikle göreve başlamıştır. Her şeye rağmen, bu yeni gelişmenin aziz milletimize, Türk siyaset ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Davutoğlu, Erdoğan'ın vasiliği ve himayesi altında siyasi çalışmalarını yürütecektir. Erdoğan'ın başrol oyunculuğunda sahnelenen siyaset tiyatrosu ve siyaset güldürüsü herkesin gözü önünde cereyan etmiştir."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çankaya'ya çıkmadan, selefiyle helalleşip şeklen ve usulen görevi devralmadan önemli sayılabilecek sakat ve sorunlu tasarruflara imza attığını" öne sürenBahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Bu demokratik nezaketsizliği, demokratik ayıbı elbette milletimiz ibretle ve hayretle izlemiştir. Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e büyük bir vefasızlık, haksızlık ve saygısızlık alenen yapılmıştır. Önümüzdeki 5 yıllık sürede Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edecek Recep Tayyip Erdoğan, devletin teamül ve geleneklerini hiçe saymak şöyle dursun, hukukun üstünlüğünü de sürekli olarak baltalamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, sözde üstünlerin, kendini üstün gören kibir ve haset yuvalarının zorlamaları ve tezgahlarıyla rotasından sapmakta, güzergahından savrulmaktadır. Türk devleti bir avuç imtiyazlı zümrenin ve sonradan görme azınlığın elinde avucunda oyuncağa dönmüştür. Uzunca bir süredir yaşanan ve yaşatılan vahim yanlışlar, dün itibariyle iyice yüzeye vuran çarpıklıklar özellikle hukuk, egemenliğin kullanış biçimi ve milli irade adına fazlasıyla kaygı vericidir."

        "HUKUKSUZLUK ,KANUNSUZLUK VE KURAL TANIMAZLIK ERDOĞAN'IN SİCİLİNE ÇIKMAYACAK ŞEKİLDE KAZINMIŞTIR"

        YSK'nın 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçlarını 15 Ağustos'ta ilan ettiğine işaret edenBahçeli, böylelikle Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığının resmi boyut kazandığını ve herkes için bağlayıcı olduğunu dile getirdi. Anayasa'nın 101. maddesinin son fıkrası ile Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 4. maddesinin 5. fıkrasına göre Erdoğan'ın partisiyle ilişiğinin kesileceği ve TBMM üyeliğinin düşeceğinin açık ve kesin bir durum olduğunu ileri sürenBahçeli, "Erdoğan'ın 15 Ağustos'tan 28 Ağustos'a kadar Başbakanlıktan, AK Parti Genel Başkanlığından ve İstanbul milletvekilliğinden ayrılmayarak Anayasa ve yasaları yok saydığını" iddia etti.Bahçeli, "Türkiye, yaklaşık iki hafta, gayri hukuki ve gayri meşru bir şekilde yönetilmiştir. Erdoğan ve AKP hükümeti, hukuku askıya almış, iktidarı silahsız şekilde gasp etmiştir. Benzerlerine ancak darbe dönemlerinde rastlanan hukuksuzluk, kanunsuzluk ve kural tanımazlık Recep Tayyip Erdoğan'ın siciline çıkmayacak şekilde kazınmıştır" ifadelerini kullandı.

        Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Erdoğan, 15 Ağustos'tan 28 Ağustos'a kadar Anayasa ve yasalara mütecaviz hareket etmiştir. Şüphesiz ki bu iki haftalık ara ve vesayet dönemi demokrasi tarihimizin yüz karası, siyasi hayatımızın karanlık sayfası olarak anılacak ve hatırlanacaktır. İşte böylesi bir ortamda 62. Cumhuriyet Hükümeti, Erdoğan icazetiyle kurulmuş, kanunsuzluklar eşliğinde vücut bulmuştur. Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya çıksa da işlediği suçlar, neden olduğu adaletsizlikler ve kasti Anayasa ihlalleri ömrü hayatında kendisini bir gölge gibi takip edecektir. Hukukun kanına girenler, demokrasinin katline taraf olmakla yetinmeyip bunu milli irade kılıfına gizleyenler mutlaka yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Makamı, mevkiyi, görevi ve unvanı ne olursa olsun, hukuk karşısında herkes eşit olup, herhangi bir ayrıcalıklığa sahip değildir. Ve işlenmiş, tarihin şahitliğinde milli vicdanlarca tescillenmiş somut suçlardan dolayı da hiç kimse dokunulmaz, ulaşılmaz, erişilmez olmayacak, olamayacaktır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ