Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG boş kontenjanları açıklandı! TEOG sonuçları açıklandı! TEOG kontenjan sonuçları açıklandı! Nabi Avcı'dan öğretmen atamaları ile ilgili açıklama

        Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanlarını açıkladı. Yeni kontenjanlara nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek.

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde boşalan kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi.

        Buna göre, İstanbul'da 4 bin 569, Ankara'da bin 440, İzmir'de bin 8 olmak üzere 13 bin 398 boş kontenjan bulunuyor.

        TEOG KONTENJAN SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        Öte yandan Milli Eğitim BakanıNabiAvcı, bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirterek, "Son aldığım bilgiye göre, bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek.Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" açıklamasında bulundu.

        BakanAvcı, makamında Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        MEB tarafından 40 bin öğretmen atamasına ilişkin düzenlemenin ne zaman yapılacağının sorulması üzerineAvcı, öğretmen atamalarına ilişkin düzenlemenin TBMM'de olduğunu fakat Meclis'in tatile girmesiyle geciktiğini anımsattı.

        BakanAvcı, "İnşallah önümüzdeki günlerde, 1 Ekim'i beklemeden yani Meclis'in yasal olarak açılacağı normal tarihi beklemeden, bir olağanüstü toplantıyla öğretmen atamalarına ilişkin önerimizin de içinde olduğu kanun metni, genel kurulda görüşülme imkanını bulacak ve inşallah biz atama takvimimizi çok fazla geciktirmeden yeni öğretmen adaylarımızı atayabileceğiz" dedi.

        "EYLÜL AYI İÇERİSİNDE SORUNLARIN TAMAMI ÇÖZÜLECEK"

        TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine deAvcı, 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini, burada bir sorunun bulunmadığını bildirdi.

        Onun dışında yerleşemeyenlerin de seçtikleri okul türüne göre yerleştirildiklerini dile getirenAvcı, şöyle konuştu:

        "Bu hafta itibariyle kontenjanlarda bazı sıkıntılar vardı. Bunun anlaşılabilir nedenleri var. Çünkü özel okullara geçiş henüz başlamamıştı. O yüzden okullarda kontenjan boşlukları yeterince oluşmamıştı. Şimdi bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluşuyor. Son aldığım bilgiye göre, bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek. Onlara biraz zorluk verdiğimizin farkındayız ama sistem oturuyor.

        Özel okullara geçişlerle birlikte her bölgede devlet okullarında yeni kontenjanlar oluşacak ve bulundukları yerlerden daha uzak yerlere yönlendirilmiş olan öğrencilerimiz, bunlar zorunlu olarak sistem tarafından yönlendirilmiş ama onun telafisi var. Boşalan kontenjanlara onlar kayıtlarını yaptırabilecekler. Bu süreç, eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günü nakil talepleri alınacak. Bu talepler cuma günü değerlendirilecek ve her cuma kaymalardan ötürü oluşan yeni kontenjanlar tekrar ilan edilecek. Onu takip eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri o yeni boşalan kontenjanlara nakil talepleri alınacak. Sistem eylül sonuna kadar bu şekilde düzenli bir biçimde işleyecek. Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencimizin mümkün olan en yükseğini, kendi tercih ettikleri, istedikleri ve kendilerine uygun olan yerlerdeki okullara yerleştirmek için eğitim teşkilatımız, okullarımız, müdürlerimiz, yöneticilerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah eylül ayı içerisinde bu sorunların tamamını çözmüş olacağız.

        "VELİLER ARASINDA ÖNCELİK FARKI BULUNMAYACAK"

        Pazartesi gününden itibaren nakil taleplerinin alınacağını dile getirenAvcı, pazartesi nakil talebinde bulunan veli ile diğer günler talepte bulunan veliler arasında bir öncelik farkı bulunmayacağının altını çizdi.

        Avcı, puan üstünlüğüne göre, taleplerin gerçekleştirildiğini kaydetti.

        Öğretmen atamalarında tüm branşlara ilişkin çalışmaların devam ettiğini aktaranAvcı, şunları kaydetti:

        "Yeni bir alan oluşturduk. Talim Terbiye Kurulumuz 3 gün önce bir karar aldı. Yeni oluşturulan alanda yaşayan diller ve lehçeler adı altında, Kırmançi ve Zazaca lehçelerinde de norm kadro oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladılar. Bu ders yılında geçmiş yıllarda seçmeli ders olarak alınan okullara bakacağız, bakıyoruz ve o talepleri değerlendirerek, nerede bu derslere yönelik talep varsa ve o taleplerin bu yıl da bu şekilde süreceğini görmüşsek oralarda norm kadro oluşturuyoruz. O norm kadrolara da bu yıl içerisinde, inşallah bu atama döneminde, bu alanda eğitim görmüş tezsiz yüksek lisans veya lisans eğitimi almış öğretmen adaylarından da atama yapacağız. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ