Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak "Yeni Türkiye" eleştirisi

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Yeni Türkiye'ye bakıyoruz, uyuşturucu alışkanlığı ilkokullara kadar inmiş. Caddeleri, sokakları yaşanmaz hale gelmiş bir Türkiye. Her gün kadın cinayetlerinin işlendiği bir Türkiye. Göç dalgası münasebetiyle Anadolu'nun boşaltıldığı bir Türkiye. Bizim istediğimiz yeni Türkiye, bu Türkiye değildir'' dedi.

        Kamalak, partisinin il başkanları ve il müfettişleri toplantısı öncesinde yaptığı konuşmaya, ''Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Aziz milletimizin bayramını kutluyor, bu zaferi bizlere hediye eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum'' diyerek başladı.

        Bu aziz milletin güce boyun eğmediğini, esaret ve dayatmayı asla kabul etmediğini ifade eden Kamalak, ''Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde bu yüce millet aynı kararlılığı, aynı fedakarlığı ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir ve çekinmeyecektir'' diye konuştu.

        Gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kamalak, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin, istihbarat bilgilerinin sokağa döküldüğünü ileri sürdü. Kamalak, iktidarın bu konuda Almanya karşısında sus pus kaldığını, tepki göstermediğini savundu.

        İslam coğrafyasının kan gölü haline döndüğünü öne süren Kamalak, bütün insanlığın adalete ve insanca yaşamaya hakkı olduğunu belirtti.

        Bütün gelişmelerin milli görüşten yana olduğunu ileri süren Kamalak, cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçildiğini, bunun da milli görüşün bir başarısı olduğunu söyledi. Kamalak, milli görüşün 45 yıldan bu yana ''cumhurbaşkanını halk seçmelidir'' dediğini anımsattı.

        CHP'nin İslam Birliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İslamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı göstermesine de değinen Kamalak, ''Bu sizin başarınızdır. Çünkü CHP'nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği isim, genel sekreterliğe milli görüş tarafından önerilmişti. Neticede en olumsuz gibi durum sergileyenler bile milli görüş çizgisine doğru yaklaşmak mecburiyetinde hissetmiştir kendisinde'' ifadelerini kullandı.

        ''Hayırlı hizmet yapacaklara deste veririz''

        Yeni cumhurbaşkanı, başbakan ve kabineye başarılar dileyen Kamalak, hayırlı hizmet yapacak herkese sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Kamalak, ''Milli görüş mücadelesi, 'Onlar cumhurbaşkanı oldu, başbakan oldu. Biz de olalım' mücadelesi değildir. Bizim mücadelemiz hakkı hakim kılma mücadelesidir'' dedi.

        İktidarın bazı icraatlarına destek verdiklerini anlatan Kamalak, ''Ama yanlışa da yanlış demek bizim asli vazifemizdir. Dış politikada bütünüyle yanlış yaptılar'' ifadesini kullandı.

        Milli görüşü iktidara taşımaları gerektiğini belirten Kamalak, şunları kaydetti:

        ''Yeni Türkiye'den bahsediyorlar. Bir şeye yeni demekle hiçbir şey yeni olmaz. Sonra her yeninin de mutlaka iyi olduğu söylenemez. Yeni Türkiye ama nasıl bir Türkiye? Yeni Türkiye'ye bakıyoruz, uyuşturucu alışkanlığı ilkokullara kadar inmiş. Caddeleri, sokakları yaşanmaz hale gelmiş bir Türkiye. Her gün kadın cinayetlerinin işlendiği bir Türkiye. Göç dalgası münasebetiyle Anadolu'nun boşaltıldığı bir Türkiye. Bizim istediğimiz yeni Türkiye, bu Türkiye değildir.''

        Yaşanılabilir bir Türkiye istediklerini ifade eden Kamalak, batı karşısında alnı ak, başı dik duran, haklının yanında yer alınan, kin ve nefretle değil, adaletle hükmeden, önce ahlak ve maneviyat diyen bir Türkiye istediklerini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ