Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Valiliği'nden Zafer Bayramı Resepsiyonu

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verdi.

        Haliç Kongre Merkezi'ndeki resepsiyonda Vali Mutlu, davetlileri, kongre merkezinde oluşturulan resepsiyon alanının girişinde karşıladı.

        Resepsiyona, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra sanat, siyaset, iş ve medya dünyasından davetliler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Vali Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük zaferlerden birinin 92. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla yaşadıklarını söyledi.

        Aziz İstanbullularla birlikte bayram coşkusu içerisinde zaferi idrak ettiklerini vurgulayan Mutlu, "Büyük zaferi milletimize armağan eden, altın bir sayfa olarak Türk tarihine katan büyük orduyu, şanlı orduyu, onun başkomutanı büyük Atatürk başta olmak üzere bütün neferleriyle, görevli zabitleriyle ayrı ayrı yürekten selamlıyorum. Hepsine rahmet ve minnet dualarımızı ve dileklerimizi gönderiyorum" diye konuştu.

        Büyük bir zaferin gerçekleştirilmesinin kolay olmadığına işaret eden Mutlu, zaferin, milletin birlik ve beraberlik içinde yekvücut olmasıyla elde edildiğini kaydetti.

        Altı ve üstü cennet olan vatanın çalışılarak daha iyi bir noktaya getirilebilmesi için 77 milyonun kardeşliğinin her an hissedilmesi gerektiğine vurgu yapan Mutlu, şöyle devam etti:

        "Emaneti hakkıyla muhafaza etmemiz lazım. Bu nedenle her bayramda atalarımızı, Mehmetçiğimizi ve şanlı ordumuzu rahmetle anarken, bundan sonrasında da ilelebet bu güzel yurtta huzur, barış ve refah içerisinde yaşayabilmek için daha fazla çalışmamız gerektiğini unutmayalım. Birbirimize sarılalım. En büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu bilelim. Bu cennet vatanın daima Türk milletinin aziz yurdu olarak, bizim emanetimiz olarak sonsuza kadar muhafaza edilmesi için kardeşliğimizi koruyalım."

        Resepsiyon, havai fişek gösterisiyle son buldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ