Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Denktaş'ın mezarını ziyaret etti Erdoğan'dan ilk resmi ziyaret

        Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Lefkoşa'da KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret etti.

        KKTC'de bulunan Ercan Havaalanı'na gelen ve burada halka hitap eden Erdoğan ardından Denktaş'ın mezarını ziyaret etti. Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan anıt defterini imzaladı.

        Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıt Özel Defteri'ne şunları kaydetti:

        "Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş,

        Tüm hayatınızı var oluş mücadelesine adadığınız kahraman Kıbrıs Türk Halkı, dirayetli liderliğinizde gerçekleştirdiği onurlu mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk Halkı'na karşı ahdi ve tarihi sorumluluğunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ederek, aziz hatıranızı şükran ve saygıyla anıyoruz."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ