Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı neden alkışladığını anlattı

        HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'teki Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı değil, halkın iradesini alkışladığını söyledi.

        Selahattin Demirtaş, Radikal Gazetesi'nden Ezgi Başaran'ın sorularını cevapladı. Yemin töreninde, Erdoğan'ı alkışladığı için eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Demirtaş şöyle konuştu:

        "Salonda iki Cumhurbaşkanı adayı vardı, biri kazandı. Biri de bendim. Rakibim kazanmış kürsüde yemin ediyordu. Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Erdoğan'ın kişiliğini alkışlamak değil, yüzde 52 oy veren iradeye duyduğum saygının ifadesi. Alkışlanması gerekiyordu, o iradenin. Adaletsiz olduğunu biliyoruz ama O'na oy verenler, aptal, gerizekalı ya da hırsız değil halktır ve halk ayakta alkışlanır. Halkın iradesi ayakta alkışlanır. Ben yapmasaydım benim kişiliğime, siyaset anlayışıma ters olurdu".

        'Seçmeninizin bir bölümü alkış olayından sonra kandırıldık demeye başladı. Bu hissiyata ne dersiniz' sorusuna Demirtaş, "Seçmenim diyalogla sorunların çözülmesini istiyor, gerginlik istemiyor. Bu nedenle söylemleri desteklediler. Eminim bana o verenler ve yeni yaşam bildirgemizi benimseyenler o gün orada ayakkabı veya kitapçık fırlatmamızı istemezlerdi. Ben buna inanıyorum. Ayrıca AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bizden daha çok mücadele etmiş bir parti yoktur Meclis'te. Biz mücadele etmeyi de müzakere etmeyi de çok iyi bilen ve bu ikisini aynı anda yapmayı becerebilen bir hareketiz. O yüzden beni destekleyenler asla yanılmadılar" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ