Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cerrahpaşa'da sahte doktor skandalı Cerrahpaşa'da skandal Sahte doktor skandalı

        Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören hastalara kendini doktor olarak tanıtan ve hizmet karşılığında para alan E.T. adında bir şahıs polisler tarafından yakalandı. İki hastayı dolandırdığı ortaya çıkan sahte doktorun, Facebook'taki profil fotoğrafı ise doktor kıyafeti ile çekilmiş.

        E.T. adında bir şahıs, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde hasta ve hasta yakınlarıyla iletişime geçerek kendini doktor olarak tanıtmaya başladı. Hastalara 'daha hızlı ve daha etkin' tedavi vereceğini söyleyen T.'nin, Hastanede tedavi gören ve ileri tarihte ameliyat için randevusu olan bir hastaya da ameliyat tarihini yakın bir tarihe alacağını söylediği iddia edildi.

        İddiaya göre hastadan bir miktar para alan T. erken ameliyat vaadiyle hastayı dolandırdı. Daha sonra hastane dışında bir kişinin yönlendirmesi ile bir başka hasta T.’ye başvurarak tedavi için yardım istedi. Ancak T. kendisinden yardım isteyen hastayı da aynı yöntemle dolandırınca yakayı ele verdi.

        Radikal'den İdris Emen'in haberine göre; bir hasta yakınının Cerrahpaşa Tıp Fakültesi güvenlik elemanlarına T.’yi şikayet etmesi üzerine önceki gün güvenlik elemanları T.’yi yakın takibe aldı. Bir süre sonra T.’nin hasta ve hasta yakınlarıyla iletişime geçtiğini fark eden güvenlik elemanları polisi aradı, olay yerine gelen polis ekipleri T'yi gözaltına aldı. Kendini doktor olarak tanıtan T.’nin iki hastayı dolandırdığı ortaya çıktı.

        KENDİNİ PRATİSYEN HEKİM OLARAK TANITTI

        Yakalandığı sırada polise pratisyen doktor olduğunu ve aile sağlık merkezinde görev yaptığını söyleyen T., polisi ikna edemeyince bu kez de hastalara sadece yardım ettiğini, yardım karşılığında para almadığını söyledi. Dolandırıcılık ile ilgili iki kişinin şikayetçi olduğu T. hakkında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yönetimi de şikayetçi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ