Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çıplak şantaja tutuklama! Çocukların çıplak fotoğraflarını çekip şantaj yaptı 3 kız çocuğuna cinsel istismar

        Erzincan'da internette kendisini kadın olarak gösterip tanıştığı yaşları 13 ile 15 arasında değişen 3 kız çocuğunun çıplak fotoğraflarını çekerek şantajla cinsel istismarda bulunan M.A. tutuklandı.

        Yaşları 13 ile 15 arasında değişen 3 kız çocuğu ile internette tanışan M.A., kendisini kadın olarak tanıttı. M.A., çocuklarla bilgisayar üzerinden görüntülü sohbet yaparken, onların çıplak kalmalarını sağlayıp, görüntüleri kaydetti. Daha sonra çocuklara şantaj yapan M.A., durumu öğrenen ailelerin şikayeti üzerine teknik takibe alındı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay süren takibin ardından dün sabah yapılan operasyonla M.A.'yi gözaltına aldı. M.A.'nın evinde 6 cep telefonu, 8'er sim ve hafıza kartı, CD ve flash bellek çıktı. İncelenmen dijital materyallerde mağdur çocuklara ait uygunsuz video ve fotoğraflar tespit edildi. Sorgusunun ardından adliyiye sevk edilen M.A., çıkarıldığı mahkemece 'çocuğun cinsel istismarı, şantaj, tehdit' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Emniyet yetkilileri, internet ortamında tanışılan kişilere karşı daha dikkatli ve seçici olunması gerektiğini vurgulayarak, internet ortamındaki bilgilerin çoğu zaman sanal ve gerçek dışı bilgiler olduğunun unutulmaması gerektiği uyarısında bulundu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ