Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Funda Şirinkal’ın açtığı ihtiyati tedbir talepli boşanma davasında mahkeme küçük çocuğun geçici velayetini annesine verdi.

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HT GAZETE

        Maltalı eşinin Malta’da oğullarının pasaportuna el koyup Türkiye’ye dönmesine izin vermemesi nedeniyle bir süredir orada rehin kalan Funda Şirinkal’ın açtığı ihtiyati tedbir talepli boşanma davasında mahkeme küçük çocuğun geçici velayetini annesine verdi.

        EŞININ 1 yaşındaki oğlu hakkında aldırdığı ‘yurtdışına çıkış’ yasağı nedeniyle Malta’da bebeğiyle birlikte rehin kalan dizi oyuncusu Funda Şirinkal’ın imdadına Türk mahkemesi yetişti. Şirinkal adına Türkiye’de boşanma davası açan avukatı Tuyan Çağlar’ın verdiği dilekçe doğrultusunda Anadolu 11. Aile Mahkemesi, dava süresince 1 yaşındaki Leonardo Deniz’in geçici velayetini annesine verdi.

        ‘YENİ KARAR VERİLEMEZ’

        Şirinkal, açtığı boşanma davasında toplam 13 bin lira nafaka ile 150 bin lirası maddi, 200 bin lirası manevi toplam 350 bin lira tazminat istiyor. Avukat Çağlar, “Malta mahkemesi, çocuğun ikamet ettiği ülke olan Türkiye’nin mahkemelerinin çocuk için verdiği kararı kabul etmek ve orada yeni bir velayet kararı vermemek durumunda. Bu hakka rağmen Malta mahkemesi Lahey Sözleşmesi’ni yok sayarsa, çocuk kaçırma ve alıkoyma suçundan dava açıp çocuğun uluslararası işlemlerle yurda getirilmesini sağlayacağım” dedi.

        EVLENDİĞİNDE HAMİLEYDİ

        Şirinkal, geçtiğimiz yıl 1 Ağustos günü Maltalı Rene Cannao ile nikâh kıydı. Evlendiğinde 8 aylık hamile olan oyuncu, 2 Eylül günü oğlu Leonardo Deniz’i dünyaya getirdi. Oğlu henüz 6 aylık olduğunda ise yaşanan bir kavganın ardından Rene Cannao, Türkiye’yi terk ederek ülkesine döndü. Şirinkal, bebeğini de alıp Malta’ya gitti. Ancak eşinin, bebeği için mahkemeden yurtdışına çıkış yasağı kararı aldırdığını öğrendi. Bunun üzerine bu ülkede rehin kalan Şirinkal, sosyal medya üzerinden Türkiye’yi yardıma çağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ