Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Afyon’da 2 yıl önce yaşanan ve 25 askerin can verdiği mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olay yeri keşfi yapılmadığı öğrenildi.

        Yasemin GÜNERİ / HT GAZETE

        Afyon’da 2 yıl önce yaşanan ve 25 askerin can verdiği mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olay yeri keşfi yapılmadığı öğrenildi.

        AFYONKARAHİSAR’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda 5 Eylül 2012 akşamı yaşanan patlamada 25 asker şehit olmuş, 8’i asker, 3’ü sivil 11 kişi yaralanmıştı. Patlamanın ikinci yıldönümünde yargılamayı yapan Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi üyelerinin olay yerinde keşif yapmadıklarını söyleyen Avukat Altan Ulutaş, Askeri Mahkeme’nin olay yerine bağımsız ve uzman bilirkişilerin götürülmesine izin vermediğini iddia etti. Ulutaş, “Askeri mahkeme keşif kararı verdi. Keşfi de kendi belirlediği askeri kişilere yaptıracak. Tanıkları ve sanıkları sorguladılar. Mahkeme üyeleri olay yerine gitmedi. Bağımsız ve uzman bilirkişileri de keşif yapmaları için olay yerine götürmüyor. Dosya tamamlandıktan sonra götürecekmiş. Olayın ardından 24 ay geçti. Mahkeme, şu ana kadar verdiği kararlarla şüphelerimizi ortadan kaldırmadı” diye konuştu. Ulutaş, kendilerinin yaptıkları incelemede patlamanın sabotaj olduğuna dair deliller bulunduğunu söyledi.

        ‘ARAZİDE EL BOMBASI VAR’

        Patlamanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, Kışlacık Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir, bölgedeki vatandaşların bahçelerine ürün ekerken toprağı kazdıkları yerden patlamamış el bombası ve bomba parçaları bulmaya devam ettiğini ifade etti. Demir, bulunan bombaların polis ve jandarma tarafından götürüldüğünü belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ