Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa PKK 11 çocuğu kaçırdı PKK çocukları kaçırdı mı? PKK çocukları kaçırdı iddiası PKK 11 çocuğu kaçırdı

        Muş'un Bulanık İlçesi Çataklı köyünde PKK'nın dün gece 11 çocuğu kaçırdığı iddia edildi. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, "Böyle bir olay var.'' derken, Vali Vedat Büyükersoy, 'Böyle bir şey duyduk ama, mahiyeti konusunda net bilgi sahibi değiliz.' açıklamasını yaptı.

        Alınan bilgelere göre; Muş Merkeze yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunan ve Bulanık ilçesine bağlı olan Çataklı köyüne akşam saatlerinde inen PKK'lılar yaşları 13 ile 14 arasında değişen çocukları kaçırdığı iddia edildi.

        Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Vedat Büyükersoy, şunları söyledi: "Şuan bir şey söyleyecek durumda değilim. Böyle bir şey duyduk ama, mahiyeti konusunda net bilgi sahibi değiliz. Yanlış bilgilendirmek istemiyorum." dedi. Vali Büyükersoy, gazetecilerin sorularına cevap verdikten sonra konu ile ilgili çalışacaklarını söyledi.

        Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin ise, "Böyle bir olay var. Yaklaşık on bir çocuk bilgisi geldi. Jandarma tedbirini aldı. İlerleyen zamanda daha net bilgi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ