Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan zam eleştirisi! Kılıçdaroğlu'ndan sert eleştiri "Bunun adı siyasal rüşvet"

        HABERTURK.COM

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcılara 1155 lira seyyanen zam yapılacağını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM’nin ilk toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve yapılan bu zammı sert şekilde eleştirdi.

        Kılıçdaroğlu, “Bunun adı siyasal rüşvet” dedi.

        CHP'nin 91. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Genel Merkez'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bir sohbet toplantısı düzenlendi. Kılıçdaroğlu, toplantının sonunda gündeme dair gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. IŞİD'e yönelik ortak bir operasyon olması durumunda Türkiye'nin bu operasyona müdahil olmasına ana muhalefet partisi olarak karşı çıkmayacaklarını belirtti.

        Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'da IŞİD'e karşı yapılacak bir uluslararası operasyonda Türkiye'nin yer almasına karşı çıkmayız. Çünkü Türkiye savunma açısından Batı İttifakı'nın bir parçası zaten. Karşı çıkmayız." dedi. Muhtemel böyle bir gelişmenin kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi için bir vesile olup olmayacağının sorulması üzerine ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Böyle bir karar alınır ve bu karar doğrultusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniyorsa elbette buna icabet ederiz." ifadelerini kullandı.

        'IŞİD'E TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEKTEN ÇEKİNİYORLAR"

        Hükümetin IŞİD konusunda bir basiretsizlik içinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "IŞİD'e terör örgütü demekten çekiniyor, korkuyor. Bu konuda net ve açık bir tavır almış değil. Bütün ülkelerin gördüğü kaygıyı adeta Türkiye Cumhuriyeti görmüyor. Dışişleri Bakanlığın ve Başbakanlığın bu konuda daha aktif olması lazım." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, IŞİD'in elindeki silahların bir kısmının MKE patentli olması sorusuna ise hükümetin oturup kendisini sorgulaması lazım geldiğini, mezhep eksenli bir dış politikanın ülkeyi bataklığa sürükleyeceğini çok defa ifade ettiklerini kaydetti.

        "BUNUN ADI SİYASAL RÜŞVETTİR"

        Ekim ayında yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri konusundaki bir soruya ise Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir hakim ya da savcı iktidar kendisine mali olanaklar sağladı diye iktidarın lehine karar verecekse, o gerçek anlamda hakim ve savcı değil." şeklinde konuştu.

        HSYK seçimine itirazının birlik kurulu olarak neden hükümete gittiğini soran Kılıçdaroğlu, "Seçimi hükümetle mi yapacaksınız?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "Benim listemi desteklerseniz, sizin maaşlarınıza zam yağacağım. Bunun adı siyasal rüşvettir." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ