Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadın PKK'lılardan Öcalan'a mektup Kadın PKK'lılar Öcalan'a mektup yazdı Öcalan'dan mesaj var

        Ahmet YUKUŞ / HABERTÜRK

        HDP heyeti ile İmralı Cezaevi'nde görüşen Abdullah Öcalan, çözüm sürecinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bağlanması için "önemli ve daha anlamlı" dedi. İzleme kurulu ve sekreterya talep eden Öcalan, önümüzdeki günlerde hükümet ve kendi cephelerinde önemli gelişmeler olacağı mesajını verdi.

        HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde yaptıkları 4 saatlik görüşmenin ayrıntılarını Fırat Haber Ajansı'na anlattı. Öcalan'ın süreç için İzleme Kurulu ve sekreterya talebini yenilediğini söyleyen Buldan, Öcalan'ın çözüm süreci ile ilgili şöyle konuştuğunu anlattı:

        İKİ CEPHEDE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK

        "Süreci çeşitli sıkıntı, engelleme, provokasyon ve tek yönlü dayatmalara rağmen sürdürüyoruz. Diyalog süreciydi ama yeni format altında, yakın dönemde pratikleşme aşamasına gelmiştir. Bu aşama sadece ülkemizin değil, bölgenin de kaderini belirleyecektir. Hükümetin bu ciddiyetle yaklaşması ve hızlı olması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde hükümet ve cephemizde yeni, önemli gelişmeler olacaktır. Siz de hükümetle görüşmelerinizi aksatmamalısınız. Sürecin Başbakana bağlanması önemli ve daha anlamlıdır. Muhtemelen bundan sonraki görüşmelerde yol haritasına ilişkin esas ve usule ilişkin önemli görüşmeler olacak."

        KADIN PKK'LILARDAN MEKTUP

        Buldan, PKK'nın kadın militanlarının Abdullah Öcalan'a yazdığı iki mektubun Adalet Bakanlığı aracılığıyla kendisine birkaç gün önce teslim edildiğini ve Öcalan'ın en kısa sürede cevap yazacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ