Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bakırköy’de cuma namazı sırasında bir otomobilden çalınan laptop, İstanbul Emniyeti’ni alarma geçirdi.

        HT GAZETE

        İstanbul Bakırköy’de cuma namazı sırasında bir otomobilden çalınan laptop, İstanbul Emniyeti’ni alarma geçirdi. THY’de görevli 2 mühendise ait olan laptop için Terör ve Asayiş Şube polisleri çalışma başlattı.

        İSTANBUL Ataköy 5. Kısım Camii’nde geçtiğimiz cuma günü sırlarla dolu bir hırsızlık olayı gerçekleşti. İddialara göre şöyle olay gelişti: Turkish Technic’te görevli mühendisler Abdullah Enes B. ve Mehmet Gökhan D.’yle şoför Yasin Emre Ö. geçen hafta cuma namazını kılmak için Ataköy 5. Kısım Camii’ne gitti. Üçlü namaz sonrası park halindeki araca yöneldiklerinde kapıların açık olduğunu fark etti. 2 mühendis hemen polise bildirerek şikâyetçi oldu. Mühendislerin yanı sıra şoförün ifadelerinde, önce yemek yediklerini, ardından cuma namazı için camiye girdiklerini anlatarak, döndüklerinde içinde laptop ve bir iPhone 5 bulunan çantanın çalındığını söyledikleri öğrenildi.

        İSTANBUL POLİSİ ALARMDA

        Hırsızlık olayının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Terörle Mücadele Şube, Asayiş Şube ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri laptopu çalan hırsız ya da hırsızları yakalamak için harekete geçti. Hırsızlık olayının ardından çevrede bulunan tüm güvenlik kamerası görüntülerine el konuldu. Polis, görüntüleri tek tek incelemeye aldı. Kamera kayıtlarından hırsızların bir otomobille cipe doğru gelirken görüntüleri olduğu tespit edildi. Polis görüntülerdeki zanlıların kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı.

        ‘BENİM LAPTOPUM ÇALINMADI’

        Öte yandan, mağdur mühendislerden Gökhan D.’nin dün Türk Hava Yolları’ndaki görevinden istifa ederek ayrıldığı ortaya çıktı. HABERTÜRK’ün iddialarla ilgili görüştüğü Gökhan D., hırsızlık olayının detaylarını duyduktan sonra “Sizi arayacağım” diyerek telefonu kapattı. 20 dakika sonra arayan Gökhan D., “Hırsızlık olayı olmadı. Benim laptopum çalınmadı” dedi. Gökhan D., “Kimin bilgisayarı çalındı?” sorusunaysa “Bilmiyorum. Şirketin (THY) laptopunu da şirkete teslim ettim. Amerika’ya kardeşimin hastalığı için gidiyorum. Amerikan vatandaşıyım. Türkiye’de uluslararası bir havacılık şirketinden teklif aldığım için istifa ettim. Genel müdür yardımcısı olarak çalışmaya başlayacağım. İstifamdan şirketimin haberi vardı” diye yanıt verdi.

        MÜHENDİSLER UÇAĞI ALMIŞ

        Olayla ilgili HABERTÜRK’e konuşan bir emniyet yetkilisi de olayı doğrularken, hırsızlık mağduru 2 mühendisin kısa süre önce devlet protokolünün VIP havuzunda yer alan bir uçağı Amerika’dan Türkiye’ye getiren 2 isim olduğu öğrenildi. HABERTÜRK yazarı Güntay Şimşek, çalınan laptopta yer alması muhtemel bilgilerin uçağın iç tasarımıyla ilgili projeler olabileceğini belirterek, “Bu sivil bir uçak. Motoru ve teknik durumu standarttır. Ancak iç tasarımıyla ilgili bilgiler mevcut olabilir. Hırsızlık mağduru mühendislerin bu uçağın içini gösteren herhangi bir fotoğrafına sahip olmaması gerekir” dedi.

        JAMMER KULLANILMIŞ

        Polisin olaydan hemen sonra yaptığı araştırmada cip üzerinde herhangi bir parmak izine rastlanmadığı öğrenilirken, hırsızların kapı kilitleneceği zaman jammer kullanarak bunu engellediği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ