Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekstil fabrikasında kar maskeli soygun Bekçi ve çalışanları bağlayıp binlerce metre kumaşı çaldılar

        İsmet ACAR-Uğur USLUBAŞ / HABERTÜRK

        Bursa'da bir tekstil firmasına gece yarısı gelen maskeli üç kişi, silahla etkisiz hale getirdikleri Suriyeli bekçi ve gece vardiyasında çalışan 5 kişiyi plastik kelepçeyle bağlayıp, 200 bin lira değerindeki kumaşı çaldılar. Soyguncuların, yerlerini bildikleri güvenlik kameralarının yönünü sopayla ittirerek çevirmesinden yola çıkan jandarma, birisi eski çalışanlardan olan üç kişinin peşine düştü. İki zanlı yakalandı. Kumaşlar da bulunurken, üçüncü zanlı aranıyor.

        Olay geçtiğimiz hafta Bursa-İnegöl yolunda faaliyet gösteren Tekin ve Metin Ş. kardeşlere ait tekstil fabrikasında yaşandı. Gece yarısı fabrikaya gelen maskeli üç kişi, kapıda görevli Suriye uyruklu bekçiyi silahla etkisiz hale getirdi. Gece vardiyasında çalışanların yemekhanede olduğu sırada binaya giren soyguncular, 5 işçiyi de plastik kelepçeyle birbirlerine bağladıktan sonra bir araca yükledikleri yaklaşık 200 bin lira değerindeki 15'er metreden oluşan 329 top perdelik kumaşla kaçtılar.

        BİR SOYGUNCU ESKİ ÇALIŞAN ÇIKTI

        İhbar üzerine soruşturma başlatan jandarma, fabrikada yaptığı incelemede, sadece çalışanların bilebileceği güvenlik kameralarının yönlerinin değiştirildiğini belirledi. İncelenen kayıtlarda maskeli bir zanlının kameraları sopayla iterek çevirdiği dikkat çekti. Jandarma, işçilerin yemek saatini de bilerek gelen kişilerin işyerini tanıdığından yola çıkarak, tüm eski çalışanları tek tek incelemeye başladı.

        Eski çalışanlardan Yaşar Ş.'nin cep telefonunun olay saati fabrika civarından sinyal verdiğini saptayan ekipler, yaptıkları araştırmada soygunu Yaşar Ş. ile birlikte arkadaşları Ersin Ç. ve Rıfat K.'nin soygunu gerçekleştirdiğini belirledi. Zanlılar Ersin Ç. ve Rıfat K. düzenlenen operasyonla yakalanırken, çalınan kumaşlar da metruk bir binada bulunarak sahiplerine teslim edildi. Kaçan ve çeşitli suçlardan sabıkasının olduğu belirtilen Yaşar A. ise aranıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ