Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’nın yanında “ekonomi” ve “dış politika” alanlarında güçlendirilmiş “danışmanlık” modelini de hayata geçirmeye hazırlanıyor.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’nın yanında “ekonomi” ve “dış politika” alanlarında güçlendiri

        Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

        Kurultayın ardından vitrinde görev alacak isimler konusunda çalışmalarını sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’nın yanında “ekonomi” ve “dış politika” alanlarında güçlendirilmiş “danışmanlık” modelini de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Danışmanlıklar için Özçelik, Temizel, Toprak’ın adı geçiyor.

        18. Olağanüstü Kurultay’da seçilen CHP Parti Meclisi, ilk toplantısını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında cumartesi günü yapacak. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu’nun partisini 2015 seçimlerine hazırlayacak yeni MYK üyelerini açıklaması bekleniyor. Yeni isimler konusunda çalışmasını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun, özellikle PM’ye seçilemedikleri için MYK üyelikleri sona eren Emel Yıldırım, Erdoğan Toprak, Emrehan Halıcı ve Faruk Loğoğlu’ndan boşalan koltuklara yapacağı atamalara yoğunlaştığı öğrenildi.

        MYK atamalarıyla birlikte güçlendirilmiş “danışmanlık modelini” de hayata geçirmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu’nun özellikle ekonomi ve dış politika alanında rüştünü ispat etmiş birkaç danışmanla çalışmayı planladığı belirtildi. Bu çerçevede PM’ye giremeyen emekli diplomat, eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’i danışman sıfatıyla dış politikanın başına getirmesi bekleniyor. CHP Lideri’nin yine PM’ye giremeyen Erdoğan Toprak ile PM’ye seçilen eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel’i de danışman sıfatıyla kadrosuna katacağı öğrenildi.

        ‘ÖRGÜTLENME’ GİDİYOR

        Faruk Loğoğlu’ndan boşalan “dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmeler” koltuğundaki “yurtdışı örgütlenme” kısmı, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığına devredilecek. Böylece danışman olması planlanan Özçelik, “dış ilişkilerden” sorumlu olacak.

        KALMASI BEKLENENLER

        Yeni MYK’da Tekin Bingöl, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Veli Ağbaba, Şafak Pavey, Haluk Koç ve Bülent Tezcan’ın yer değişikliği olsa bile koltuklarını korumaları bekleniyor.

        MYK’NIN YENİ İSİMLERİ

        PM’ye yeni giren isimlerden gazeteci Enis Berberoğlu’nun Emel Yıldırım’dan boşalan “iletişim, tanıtım, basın ve halkla ilişkiler”in başına getirileceği konuşuluyor. Partinin yeni yüzlerinden Mehmet Bekaroğlu’nun ise sivil toplum kuruluşlarından sorumlu olması, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) listesinden en yüksek oyu alarak PM’ye giren Gaye Usluer’in parti okulunun başına geçmesi, Emrehan Halıcı’dan boşalan bilgi ve iletişim teknolojileri koltuğuna ise Ekrem Kerem Oktay’ın oturması bekleniyor.

        15 KİŞİLİK YDK'YA 4 BAŞKAN ADAYI

        YÜKSEK Disiplin Kurulu (YDK), bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantıda YDK Başkanlığı seçimi de olacak. 15 üyesi bulunan YDK Başkanlığı için şimdiden 4 aday çıktı. Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Ali Özgündüz ve Uğur Bayraktutan ile Saniye Barut, YDK Başkanlığı için aday oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ