Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de masa-sandalye kavgası

        Taksim’de bitişik iki kafe işletmecisinin dükkan önüne konulacak masa -sandalye tartışması kanlı bitti. Başından kurşunlanan 50 yaşındaki Bayram Özkan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        İstiklal Caddesi, Gazeteci Erol Dernek Sokak’ta saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, Manukyan ailesine ait 4 katlı apartmanın altında bulunan Yeşilçam Kafe ile Sokak Kafe işletmecileri olan Bayram Özkan ile Murat T., arasında daha önce dükkan önüne konulan masa -sandalye yüzünden tartışma çıktı. Zaman zaman sertleşen tartışma bugün kavgaya dönüştü.

        Bu sırada Sokak Kafe işletmecisi 30 yaşındaki Murat T., iddiaya göre Yeşilçam Kafe işletmecisi Bayram Özkan’ı başından tabanca ile yaraladı. Murat T., daha sonra olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı Bayram Özkan’a ilk müdahaleyi yine aynı sokakta bulunan Beyoğlu Aile Sağlığı Merkezi’nde bulunan sağlık görevlileri yaptı. Daha sonra olay yerine ulaşan ambulansla Şişli’deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Özkan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis olayın yaşandığı sokak ve çevresini güvenlik şeridiyle kapatarak delilleri topladı. Polis, olaydan sonra kayıplara karışan Murat T.’nin yakalanmasına yönelik çevredeki geniş çaplı inceleme başlattı.

        "İKİ ÜÇ GÜNDÜR BU TARTIŞMA SÜRÜYORDU"

        Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı Zafer Ayden, herhalde iki esnafın paylaşımdan kaynaklanan bir olay. İki esnaf arasındaki çelişkiden kaynaklanıyor. Bu işin buraya varması gerekmezdi. Oturup karşılıklı konuşabilirlerdi. Sorunları varsa, bize de müracaat edebilirlerdi. Biz burada bir kurumuz. İki üç gündür zaten bu tartışma sürüyordu. Oradaki güvenlik güçlerinin gözünün, kulağının burada olması lazımdı. Bir protesto yapsak, güvenlik anında bitiyor. Ama orada günlerdir süren bir kavga ve gürültü var. Yoklar ortada" dedi. Ambulansın 20-25 dakika sonra geldiğine de dikkat çeken Zafer Ayden, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapalı, Alman Hastanesi kapalı. Burada bir sağlık sorunumuz olsa gidecek hastanemiz yok" dedi.

        "BİRİ DAHA FAZLA MASA KOYMAK İSTEDİ DİĞER RAZI OLMADI"

        İki esnaf arasında mekan kavgası yüzünden husumet bulunduğunu söyleyen bitişik dükkandaki kafe işletmecisi Mustafa Mutlu, "Biri daha fazla masa koymak istedi. Diğeri razı olmadı. Bu 3-4 gündür süren bir olaydı. Karşılıklı tehditler vardı" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ