Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül'ün 34. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı Kılıçdaroğlu'ndan mesaj var

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla cumhuriyet, hukuk, demokrasi, özgürlük düşmanı darbecilerin, apoletlisine karşı da apoletsizine karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

        CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül'ün 34. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladığı belirtildi.

        "12 Eylül Darbe Anayasası"nın, asker veya sivil darbecileri koruyan hükümlerinin bugün de yürürlükte olduğu bir sürecin yaşandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "(Beşi bir arada) diye tanımlanan apoletli darbecilerin 'Milli Güvenlik Konseyi' adını verdiği astığı astık, kestiği kestik 12 Eylül yönetiminden, tek adamın Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Parti Genel Başkanlığı yaptığı, 'asarsın da kesersin de' dediği günümüz yönetimine geldik" görüşünü savundu.

        "12 Eylül Anayasasının ve bu Anayasayı esas alan yasaların generalleri koruyan hükümleri eskir, çürür, bir kenara atılırken, tek adam ve yakın çevresini dokunulamaz, yargılanamaz yapan yeni hükümler yasalara eklendi" değerlendirmesini de yapan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

        "12 Eylül'ün darbecisine bile yargı yolu açılırken, apoletsiz sivil darbe döneminde tek adamın bakanı, hakkında işlem yapılacak kara para ve kaçak altın aklayıcılarının önüne yatacağını söyledi. Bununla da kalınmadı, polisin savcının hırsızları değil, hırsızın arsızın polisi, savcıyı kovaladığı günler tarihe not olarak düştü. Sivil, apoletsiz darbe döneminde yolsuzluk, hukuksuzluk ayyuka çıktı. Ama bu ve benzeri onlarca olumsuzluğa, hukuksuzluğa rağmen biz geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü biz, her ara dönemde, her darbe döneminde karanlığa aydınlık feneri tutan CHP'yiz. Partimizin kapısına kilit vurulduğunda da genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, il, ilçe başkanlarımız hapsedildiği, vurulduğu dönemlerde de biz, Mustafa Kemal Atatürk'ün özdeyişinde olduğu gibi, demokrasi ile özgürlüğün karakterimiz olduğunu gösterdik. Hep ileriye baktık, 'eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' inancıyla, 'bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak' için mücadele ettik. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla cumhuriyet, hukuk, demokrasi, özgürlük düşmanı darbecilerin, apoletlisine karşı da apoletsizine karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Biliyor ve inanıyoruz ki bu mücadelemiz sonunda kazanan halk olacak, demokrasi olacak, özgürlük olacak, kardeşlik olacak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ