Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çarşı grubunun avukatı Mehmet Derviş Yıldız, “Kitleyi sakinleştirmek isterken Çarşı arada kaldı” dedi.

        Güngör KARAKUŞ / HT GAZETE

        Gezi Parkı olayları nedeniyle haklarında dava açılan Çarşı grubunun avukatı Mehmet Derviş Yıldız, Taksim’den Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne giden kitleyi sakinleştirmeleri için Çarşı’yı polislerin çağırdığını iddia etti. Derviş, “Kitleyi sakinleştirmek isterken Çarşı arada kaldı” dedi.

        İSTANBUL’daki Gezi Parkı olayları nedeniyle Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı içinde yer aldığı 35 şüpheli hakkında “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi’ni işgal etmeye çalışmakla suçlanan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önceki gün kabul edildi ve 16 Aralık 2014’e duruşma tarihi verildi. Çarşı’nın röportaja karşı olduğunu söyleyen ve grubun avukatlığını yapan Mehmet Derviş Yıldız, HABERTÜRK’e konuştu.

        ‘ASAYİŞ POLİSLERİ ÇARŞI’YI TANIR’

        Çarşı grubu üyelerini, olayın olduğu gün Başbakanlık Çalışma Ofisi önüne polislerin çağırdığını söyleyen Avukat Yıldız, “Asayiş Şube’den bazı polis müdürleri, Çarşı üyelerini tanır. Olaylar devam ederken arkadaşları arayıp ‘Burası sizin semtiniz. Polis gaz kullanacak, mağdur olacaksınız. Vatandaşları sakinleştirin, buradan yürüyüp gitsinler’ dediler. Çarşı’yı oraya getirttikten sonra grubun en önüne koyuyorlar. Onlar kitleyi sakinleştirmeye çalışırken, üzerlerine şişeler yağmaya başlıyor. Polis de gaz atmaya başlıyor. Çarşı grubunu Başbakanlık Ofisi’nin önüne çağıran polislerin isimleri de verildi. Polislerde bir art niyet varsa onları araştırsınlar” diye konuştu.

        ‘KANSER ARKADAŞIMIZ 35 NUMARALI SANIK’

        Akciğer kanseri olan H.T.’nin de iddianamede yer aldığına dikkat çeken Avukat Yıldız, “O gün sarhoş bir arkadaşı kendisine telefon açmış. Gezi olaylarıyla ilgili ileri geri konuşmuş. Sonradan H.T.’yi emniyete davet ettiler. O da ‘Kanserim, evden çıkamıyorum’ diyor. ‘Tamam’ diyorlar. Ama iddianamede 35 No’lu sanık oldu. Bu olaydan sonra malullük maaşını da kestiler. Şimdi ilaçlarını almakta zorlanıyor” dedi.

        ‘DAVULCU VEDAT’I NEREDEN BİLELİM’

        Avukat Yıldız, emniyetteki ilginç bir diyaloğu da şöyle anlattı: “Bana ‘Davulcu Vedat kimdir?’ diye sordular. Davulcu Vedat bir Twitter kullanıcısının hayal edip ortaya attığı bir adam. Beşiktaş camiası içinde hiç Vedat diye bir arkadaşımız olmadı. ‘Davulcu Vedat şehir efsanesidir’ dedik. ‘TOMA aracını kim çaldı?’ diye sordular. TOMA’yı çalan yok. Sadece öyle bir twit atılmıştır.”

        Kabul edilen iddianamede yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Sanıklardan S.G.’nin, telefon görüşmesinde eylemlere bağlı olarak dövizin yükseldiğini, altın piyasası ve borsanın da bundan etkileneceği konusunda yaptığı konuşma da delil olarak yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ