Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Faruk Çelik'e istifa çağrısı Kılıçdaroğlu: "O koltukta neden otoruyor?"

        HABERTÜRK.COM

        Ölümlü iş kazaları ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e istifa çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, " Herkes topu birbirine atıyor. Ben Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunmuştum sorumlu arıyorsa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na bakacak. Sayın Çelik bir demeç vermiş. 'Neden oluyor bu işler' diye soruyor. Üretim zorlaması var. Bunu herkesin görmesini rica ediyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sorumlusu o. Şikayet ediyor, merak ediyorum o koltukta niye oturuyor? Kar hırsına, vahşi kapitalizme teslim oldun sen. Bu görevi bırakması, istifa etmesi gerekir. Madenlerde ‘yaşam odası kurulsun’ diye önerge verdik, ret oyu verdiler. Yaşam odası kurulmasına itiraz edeceksin, sonra konuşacaksın. Kar hırsına insanlarımızı kurban veriler. İşçiler ölüyor hala sorumlu yok." dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısında konuşma yaptı.İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

        "'SANDIKTAN ÇIKTIM İSTEDİĞİMİ YAPARIM' BU DEMORASİ DEĞİLDİR"

        Sandıktan çıktım istediğimi yaparım. Bu demokrasi değildir. O nedenle demokrasiyi çok iyi anlatacağız hukuku da iyi anlatacağız. Hukuk devletinde yönetenlerin de yönetilenlerin de sorumlulukları var. Herkes hukuk çerçevesinde hareket etmelidir. Vatandaş hukuk önünde herkesin eşit olmadığını inanıyorsa bir sorun vardır. Birilerine yargı dokunmuyorsa birileri hakkında denetim yapılmayacaksa ülkede demokrasiden söz edemeyiz.

        "SAVCI VE HAKİMLERE SESLENİYORUM"

        12 Ekim’de HSYK seçimleri var şimdi ona yoğunlaşıldı. Savcı ve hakimlere sesleniyorum. Eğer bu ülkede adalete saygı duyulacaksa önce siz olacaksınız. Siyasal rüşvete teslim olan adaletten adalet beklenemez.

        "AVRUPA'NIN BİRİNCİSİ DÜNYANIN ÜÇÜNCÜSÜYÜZ"

        Türkiye ekonomik olarak orta çağın vahşi kapitalizmine teslim ediliyor. 301 işçi ölüyor dönemin başbakanı ‘fıtratında var’ diyor. Asansör faciası oldu, Davutpaşa’da patlama oldu, İstanbul Esenler’de 10 işçi çadırlarda yanarak öldü. 2010-2014 arasında 1507 işçi iş kazalarında öldü. Avrupa’nın birincisi dünyanın üçüncüsüyüz iş cinayetlerinde. Onlar bir asgari ücrete mahkum edilmişlerdi, alın teri döküyorlardı. Siz onları ölüme mahkum ediyorsunuz kendi vesayetinizi tahkim adına, kendi karlarını arttırmak için , seçimlerde mali destek versinler diye bunu yapıyorsunuz.

        "HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR"

        Ben CHP’nin Genel Başkanı olarak Soma'ya gidiyorum Enerji Bakanı medyanın önünde bana firmayı övüyor. Para harcanarak alınması gereken tedbirler alınmıyor.

        Herkes topu birbirine atıyor. Ben Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunmuştum sorumlu arıyorsa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na bakacak. Sayın Çelik bir demeç vermiş. 'Neden oluyor bu işler' diye soruyor. Üretim zorlaması var. Bunu herkesin görmesini rica ediyorum.

        "İSTİFA ETMESİ GEREKİR"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sorumlusu o. Şikayet ediyor, merak ediyorum o koltukta niye oturuyor? Kar hırsına, vahşi kapitalizme teslim oldun sen. Bu görevi bırakması, istifa etmesi gerekir. Madenlerde ‘yaşam odası kurulsun’ diye önerge verdik, ret oyu verdiler. Yaşam odası kurulmasına itiraz edeceksin, sonra konuşacaksın. Kar hırsına insanlarımızı kurban veriler. İşçiler ölüyor hala sorumlu yok.

        Bu sistem Türkiye’yi aydınlığa çıkarmaz. Bu sistem sömürü düzenini öngören sistemdir. Bu sistemi AKP bilinçli olarak yarattı. Onlar için her şey para .Her şey para için kullanılabilir. Din, inanç, kimlik…En zor durumda ülkenin sorunları çözen biziz. Hatamız varsa söyleyeceğiz. Geçmişi tartışırsak ne olacak? Hiçbir şey olmaz arkadaşlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ