Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de yeni Parti Meclisi 'Besmele'yle pasta keserek çalışmalara başladı CHP 'Besmele'yle pasta keserek çalışmalara başladı
        1

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), kurultaydan sonra oluşan Parti Meclisi, çalışmalarına Besmele ile başladı. Partiye yeni katılan isim olan Mehmet Bekaroğlu ve CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, toplantı öncesi birlikte pasta kesti. Kaleli, pastayı, "Hepinizin huzurunda Bismillahirrahmanirrahim diyorum ve pastayı kesiyorum." diyerek kesti. Kaleli'nin bu şekilde pasta kesmesi partililer tarafından alkışlandı.

        2

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin, kurultaydan sonra en yetkili organı olan Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarına başladı.

        3

        Parti Meclisi toplantısı öncesinde partiye yeni katılan ve Kılıçdaroğlu'nun kontenjanı ile Parti Meclisi'ne giren Mehmet Bekaroğlu ile CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, üzerinde 'Tek Hedef İktidar' yazan pastayı kesti.

        4

        Kaleli, pastayı kesmeden önce, "Birlik içinde Türkiye'nin birleştirici gücü CHP'yi iktidar yapmak için iletişimi, dayanışmayı Türkiye'de sağlayabilmek için pastayı kesmek istiyoruz. Hepinizin huzurunda Bismillahirrahmanirrahim diyorum ve pastayı kesiyorum." ifadelerini kullandı.

        5

        Pasta kesiminden sonra kısa bir açıklama yapan Bekaroğlu, "Heyecanlıyım ama yabancılık çekmiyorum. Biraz evvel iktidar hedefi pastasını kestik. Umarım CHP gerçekten Türkiye'nin önemli sorunlarını çözecek topluma umut olacak bir siyasi parti. Önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalarla bunu gerçekleştirecek. Umuyorum ben de buna katkı sağlayacağım. İlk toplantı hayırlı olsun." dedi.

        6

        Parti Meclisi'ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjanı ile girdiğini hatırlatan Bekaroğlu, MYK'da yer alıp almayacağının sorulması üzerine ise "Hangi alan açılırsa o alanda çalışacağım. Başka bir beklentim yok." dedi. Bekaroğlu, ardından ilk kez katıldığı toplantı öncesi CHP Parti Meclisi üyeleri ile bir süre sohbet etti.

        CHA