Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bahçeli’nin de katıldığı söğüt te düzenlenen törende olay çıktı

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli nin katıldığı Söğüt' teki Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Şenlikleri gergin başladı. BBP Lideri Mustafa Destici ye konuşma izni verilmemesini protesto eden bir grup partili kürsüye yönelince polis müdahalesiyle karşılaştı. Aradan sıyrılan bir partili sahneye çıkıp sunucunun elinden mikrofonu alıp kürsüyü devirdi bir diğer partili ise hopörleri yere attı.

        Şenlik alanındaki gerginlik MHP Lideri Devlet Bahçeli 'nin kürsüden konuşma daveti anonsu üzerine başladı. Protokoldeki yerinde oturan BBP Lideri Mustafa Destici "Burası Söğüt burada herkes konuşmalı bana konuşma hakkı vermemek partime ve partililerime saygısızlıktır deyip ayaka kalktı.Tören alanını terketmek için hamle yaptığı sırada Başakan Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Destici’yi iknaya çalıştı. Bu sırada BBP’liler ile Başbakanlık korumaları arasında gerginlik yaşandı. İtiş kakış sırasında protokolün önünde yeralan sehpanın kırıldığı öğrenilirken Destici protokoldeki yerini terketti bir grup yörük ile birlikte alandaki çimlerin üzerinde oturmaya başladı.

        MHP lideri konuşmasını tamamlayıp kürsüden indiği sırada BBP' li bir grup kürsüye yöneldi. Bunun üzerine polis ile aralarında gerginlik çıktı. Aradan sıyrılan bir partili kürsüye çıkıp sunucunun elinden mikrofonu aldı ve kürsüyü devirdi Başka bir partili ise sahnedeki hoparlörü aşağı attı. Yaşanan olayların ardından polis bir grup partili alandan uzaklaştırdı.

        KORUMALAR İLE PARTİLİLER ARASINDA GERGİNLİK

        Şenlikler öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ nun Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret için geldiği sırada başbakanlık korumaları ile MHP’li partililer arasında gerginlik yaşandı. AKP'liler de devreye girince olaya çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

        O sırada türbe ziyareti için girişte bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Davutoğlu için "Devletin başbakanıdır biz bekleriz sonra gireriz doğrusu da budur" dediği öğrenildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ