Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hayati Yazıcı görevden alınması ile ilgili ilk kez konuştu

        AK Parti'nin kurucularından olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminden bu yana yanında yer alan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 62. Hükümet'in kurulması ile kabine dışında bırakılmasından dolayı üzüntü içerisinde olduğunu açıkladı.

        Bir televizyona konuk olan Hayati Yazıcı, Hasan Yavuz Bakır'ın sorularını yanıtlarken, Bakır'ın sorduğu "Görevden alındığınız için kırgın mısınız ?" şeklindeki soruya, kırgın değil ama üzgün olduğunu ifade ederek cevap verdi. Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Kırgın değilim ama üzüldüm. Bunu gizleyecek halim yok. Bende beşerim. İnsanların bir kısmı etten kemikten bir kısmı tuğladan kerpiçten değil. Hepimiz etten ve kemikten yaratıldık. Duygularımız var. Üzüntülere yol açan durumlarımız var. Ben olağanüstü bir varlık değilim. Bende bir beşerim. Ben de üzülürüm, duygularım ön plana çıkar" dedi.

        "BUNU AŞABİLİRİM"

        Hayati Yazıcı, yaşadığı üzüntüyü aşabilecek birikim ve donanıma sahip olduğunu vurgulayarak "Dönüm baktığımızda seçim bölgem son seçimde Türkiye birincisi olmuş. Elbette bunlar da bugün ki Cumhurbaşkanımızın, genel başkanımızın ve dünkü Başbakanımızın elbetteki payı çok büyük ama herkesin burada bir payı var, bir katkısı var. Bütün bunlar bir statüde bulunmanın sebebi de değil. Seçime de az bir süre kalmış. Başladığımız bazı projeler var. Hedeflere odaklanmışsınız. Dolayısı ile onları bitirmek istiyorsunuz. Veyahut geniş şartlı bir tasarruf olur, o tasarruf dolayısı ile olur. Böyle objektif olarak izah edilebilecek veriler olur. Bunlara bakarsınız. Böyle de bir şey olmadığı için elbette ki üzüldüm ama üzüntümü aşacak durumda ki birikime sahip bir kişiyim. Elbette ki üzüldüm. Çevremdeki insanlarda üzüldü. Ama bunu aşacak birikim ve donanımdayım" diye konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden birisi olan Yazıcı, görevden alındıktan sonra Erdoğan ile görüşemediğini de ifade ederek "Cumhurbaşkanımız ile karşılaştık. 30 Ağustos'da resepsiyonda kendisini tebrike gitmiştim. Ondan sonra yüz yüze gelip başka bir görüşmemiz olmadı" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ