Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şişli'de gergin gece, cinsel istismar, çocuk

        AHT

        İstanbul Şişli Gültepe'de 9 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı. Olayı duyan mahalle sakinleri polis merkezini basmak istedi. Bunun üzerine polisle mahalle sakinleri arasında çatışma yaşandı. Mahalleli polise taş ve sopalarla saldırdı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Bu sırada gazdan etkilenen çok sayıda kişi de ambulanslarla hastaneye götürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli zırhlı araçla polis tarafından olay yerinden götürüldü. Zanlının, ilk ifadesinde çocuğa cinsel istismarda bulunmadığını söylediği öğrenildi.

        Şişli Kuştepe'de önceki gece"Uyuşturucu kullanan kişilerin 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu" şeklindeki iddia kulaktan kulağa yayılınca vatandaşlar sokağa çıktı. Olayla ilgili polis tarafından gözaltına alınan bir kişiyi karakoldan almak isteyen mahalleli ile polis arasında saatlerce süren çatışma yaşandı. Mahalleli polise taş ve sopalarla saldırdı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli zırhlı araçla polis tarafından olay yerinden götürüldü. Olay yerine sevk edilen çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Bu sırada gazdan etkilenen çok sayıda kişi de ambulanslarla hastaneye götürüldü.

        Bu arada olayı duyan basın mensupları da Kuştepe Mahallesi'ne gitti. Çatışmanın ortasında kalan Cihan Haber Ajansı haber ekibine mahalleli tarafından saldırı oldu. Mahalle sakinleri polis aracı sandıkları, basın aracının etrafını sardı. Elleri sopalı kişilerin de aralarında bulunduğu 40 kişi, araç sürücüsü Ş. Ş. Kameraman A.U.'yu linç etmek istedi. Basın aracından indirilen kameran ve şoför darp edildi. Kalabalığın arasından çıkarak esnafa sığınan Ş.Ş. ile A.U. taksiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Darp edilen kameraman ile şoförün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Polis tarafından gözaltına alınan zanlının, ilk ifadesinde çocuğa cinsel istismarda bulunmadığını söylediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ