Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika recep tayyip erdoğan katarda

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşılandı.

        Katar Emiri Al Sani'nin davetlisi olarak dün akşam saatlerinde Katar'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Emirlik Divanı'na gelerek Katar Emiri ile görüşmeye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emirlik Divanı'na gelişinde Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı. Her iki ülkenin milli marşlarının çalındığı törenin ardından Erdoğan ve Al Sani ikili görüşmeye geçti.

        İkili görüşmenin ardından Erdoğan ve Al Sani heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek. Görüşmelerde Türkiye-Katar ilişkileri, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra IŞİD tehdidinin de başlıca ele alınacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Emirlik Divanı'ndaki görüşmelerinin ardından Katar'daki Türk Çarşısı'nın temel atma törenine katılacak.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Katar'daki temaslarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan temaslarını tamamlamasının ardından akşam saatlerinde Ankara'ya hareket edecek.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ