Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem hatayda çadır kent hazırlığı

        Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar, kendileri için yeni eğitim öğretim yılının başlamasını dört gözle bekliyor.

        Hazırlık çalışmaları süren sınıflarının önünde bir an önce derslere girmeyi bekleyen öğrenciler, özlemlerini geçen eğitim-öğretim döneminde öğrendikleri "Öğretmenim" şarkısını Türkçe söyleyerek dile getiriyor.

        Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun Mahallesi'ndeki çadır kentte eğitim çalışmaları kapsamında kayıt işlemleri ve sınıfların hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. İçinde sıra ve masaların yer aldığı "çadır sınıflar" yeniden düzenleniyor. Yeni sınıfların da yer aldığı çadır kentte bu sezon Suriyeli çocuklar 13 sınıfta, sabahçı ve öğlenci olarak derslere devam edecek.

        SURİYELİ ÖĞRETMENLER

        Bu yıl uygulamaya konulan düzenlemeyle Suriyeli öğretmenler de derslere girecek. Türkçe, beden eğitimi, müzik, resim gibi derslerin Arapça bilen Türk öğretmenler tarafından verileceği çadır kentte, matematik, fen bilgisi gibi dersler ise Suriye müfredatına göre Suriyeli öğretmenler tarafından işlenecek.

        Çadır kent yetkilileri tarafından burada kalan ve diplomalarına göre öğretmenlik yapabilecekler arasından mülakatla belirlenen Suriyeli öğretmenler, çocukların derslerine girecek.

        Şu an kayıtların sürdüğü çadır kentte geçen yıl 630 öğrencinin eğitime devam ettiği, bu yıl da sayının bu civarlarda olmasının beklendiği öğrenildi.

        Sınıf hazırlıkları ve kayıtların sürdüğü çadır kentteki eğitimin önümüzdeki hafta başlayacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ