Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Malatya'da 200 kişi hastanelik oldu

        Malatya’da artezyen kaynağından sağlanan içme suyunu kullanan yaklaşık 200 kişi kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

        Battalgazi ilçesine bağlı Boran ve Toygar mahallelerinde, iddiaya göre, kuraklık sonucu su kaynaklarının azalması nedeniyle 20 günden bu yana şehir şebekesi yerine artezyen kaynağından içme suyu sağlanmaya başlandı.

        Bu mahallelerin yakınındaki atıksu arıtma tesisinden doğaya bırakılan sıvı, sulama kaynaklarının yetersizliği nedeniyle artezyen kaynağının hemen yanındaki tarım arazilerinin sulamasında kullanıldı.

        10 Eylül’den bu yana kusma ve mide bulantısı şikayetiyle yaklaşık 200 kişinin Battalgazi Semt Polikliniği ile Malatya Devlet Hastanesi’ne başvurduğu öğrenildi.Özellikle 10-12 Eylül tarihleri arasında Battalgazi Semt Polikliniğine 141 kişinin aynı şikayetlerle başvurduğu belirtildi.

        Toygar Mahallesi Muhtarı Mürsel Fırat, son 5 günde mahalledeki birçok kişinin hastaneye müracaat ettiğini ifade etti. Bölgedeki tarım arazilerinin kanalizasyon atığı ile sulandığını anlatan Fırat, bu kirli suyun artezyen olarak sağlanan içme suyuna sızdığını kaydetti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ