Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tankerde patlama İzmit'te facianın eşiğinden dönüldü Solvent yüklenen tankerde patlama

        İzmit'teki özel bir kimyasal madde depolama tesisinde, akaryakıt tankerine dev tanktan solvent dolumu yapıldığı sırada patlama meydana geldi. Tankerde çıkan yangının tanklara sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcarken, kenti alarma geçiren olay, bir kişinin yaralanmasıyla atlatıldı.

        Bugün saat 12.00 sıralarında, Şirintepe Mahallesi Gülseren Sokak'ta bulunan Aktaş Tank Terminali adlı kimyasal madde depolama tesisindeki tanklardan birinden, Süleyman Yıldırım'a ait 34 AF 1905 plakalı akaryakıt tankerine solvent yüklenmesi yapılmaya başlandı. Yükleme sürerken, tankerde belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Akaryakıt tankeri sürücüsü Yıldırım yaralanırken, alev alan tankerin yüzlerce ton parlayıcı ve patlayıcı solvent bulunan tankların yanında bulunması nedeniyle alarm verildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

        Yaralanan tanker sürücüsü Yıldırım da gelen ambulansla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.

        İtfiye ekipleri, yaklaşık yarım saat için tankerdeki yangını, tanklara sıçramadan söndürürken, herkes rahat bir nefes aldı. Yangın sırasında çıkan dumanların içinde yüzlerce ton solvent bulunan tankların üzerini kararttığı görüldü. Olay yerindeki önlemler ve incelemeler devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ