Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dünya barışına çağrı tırmanışı

        Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü bünyesindeki Dağcılık Topluluğu (GÜDAT), Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) tarafından düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü Süphan Dağı tırmanışında 'Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi'ni temsil etti.

        GÜDAT Lideri Ömer Özlü, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Almanya, Avustralya, Fransa ve Hollanda'dan gelen toplam 155 dağcı Adilcevaz'da bir araya gelerek, Van Gölü'nün manzarası eşliğinde başarılı bir şekilde zirveye tırmandıklarını ifade etti.

        Özlü, "SÜPHANDOSD'un bu seneki tırmanış logolarında yer alan 'madenci' teması ise Soma'da yaşadığımız felaketi bir kez daha hatırlatarak, kaybettiklerimizi anmamıza vesile oldu. Tırmanış öncesi Aydınlar ve Adilcevaz Belediye Başkanlarının da katılımıyla din, dil, ırk ayrımı olmadan onlarca sporcunun kol kola halay çekmesi ve zirvede açtığımız flamalarımız ile Şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırarak, Süphan Zirvesi'nden dünya barışına dikkat çektik" dedi.

        Türkiye'nin üçüncü büyük zirvesinde GÜDAT ile birlikte tırmanan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tusun'a dağcılık sporuna katkılarında dolayı teşekkür eden Özlü, organizasyonun sahibi SÜPHANDOSD'a da teşekkür ederek faaliyetlerinde başarılar diledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ