Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Davutoğlu'na mektup yanıtı

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı mektubun anlamının açık olduğunu ifade etti.

        Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun mektupla ilgili "Bana iletilen mektup gerçekten Kılıçdaroğlu'ndan çıkmışsa üzerinde düşünülmesi gereken bir metin. Bana iletilen metin nezaket bakımından utanç verici" sözlerine yanıt verdi.

        Kılıçdaroğlu, "Siz gerçekten Başbakan olarak görev yapmak istiyorsanız, bankalar yasasının gereğini yapın. Bana bu konuda gelen tepki yok. 'Kılıçdaroğlu şunu söyledi, bunu söyledi.' Benim söylediğim daha farklı. Başbakansan Başbakan olmanın gereğini yap diyorum. Bu kadar açık ve net. Bekliyorum. Yapacak mı yapmayacak mı bunu göreceğiz" diye konuştu.

        Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal'e 'Gazi' ünvanı verilmesi ve 19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle Gazilerle bir araya geldi.

        Başbakan Davutoğlu'nun muhatap açıklaması hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu 'benimle muhatap olun' demişti. Bir özel bankayla ilgili olarak açıklamaları başkası yapıyor. Bankacılık çok duyarlı bir alan. Konuşurken çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir güven kurumu bankacılık. Yapılan açıklamalar bankalar yasasına aykırı. Bir bankayı bir kamu görevlisi, bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan batıramaz, batırmamalıdır. Bunun faturasını çok ağır geçmişte ödedi. Ben bu duyarlılığa dikkat çektim" dedi.

        Mektubun içeriğinin açık ve net olduğuna değinen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Siz gerçekten Başbakan olarak görev yapmak istiyorsanız bankalar yasasının gereğini yapın. Bana bu konuda gelen tepki yok. 'Kılıçdaroğlu şunu söyledi, bunu söyledi.' Benim söylediğim daha farklı. Başbakansan Başbakan olmanın gereğini yap diyorum. Bu kadar açık ve net. Bekliyorum. Yapacak mı yapmayacak mı bunu göreceğiz."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ