Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mert'in katil sanığı, duruşmaya görüntülü katıldı

        Kars'ta geçen Nisan ayında kaçırıldıktan sonra tecavüz edilerek öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın cinayet sanığı olarak tutuklanan 23 yaşındaki Aykut Balk, Erzurum'daki cezaevinden görüntülü sistemle Kars'taki Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmasında, başka cezaevine naklini istedi. Baro tarafından atanan avukatın çekilmesi, yeni atanan avukatın da mazeret vererek duruşmaya katılmaması üzerine Aykut Balk'ın ifadesi alınamadı.

        Kars'ta geçen 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın'ın iş yerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın kayboldu, cesedi bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ Çöplüğü'nün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Mert Aydın'ın cinayet şüphelisi olarak Aykut Balk, mobese görüntülerinden yola çıkarak yakalandı ve 13 Nisan günü tutuklanarak, güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Şüphelinin ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etmek zorunda kaldı. Şüpheli hakkında savcının hazırladığı 3 sayfalık iddianame Kars Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

        İPLE BOĞULMUŞ

        İddianamede Mert Aydın'ın Erzurum Adli Tıp Şube Müdürlüğünce hazırlanan otopsi raporunda vücudunda çok sayıda morluk bulunduğuna dikkat çekildi. İple boğma sonucu öldüğü vurgulanan otopsi raporunda, Mert'in cinsel saldırıya uğradığı da belirtildi. Aykut Balk hakkında 'bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, kendini savunamayacak kişiyi öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 6 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.

        Kars Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Aykut Balk, Erzurum'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı. Duruşmada Mert Aydın'ın babası müşteki Yolcu Aydın ve avukatları Mehmet Sinan Alınak ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili avukat Hülya Yazar Günay da hazır bulundu. Sanık Aykut Balk için baro tarafından atanan Murat Vargün'ün dosyadan çekilmesinin ardından, yerine atanan Aytaç Gökçek Erdağı da mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya gelmedi. Davanın başka bir ilde görülmesi için Adalet Bakanlığına yapılan başvurudan henüz cevap alınamadığı belirtilen duruşmada, avukatı olmadığı için savunma yapamayan sanık Balk'a Mahkeme Başkanı İbrahim Kayabaşı herhangi bir talebi bulunup bulunmadığını sordu. Balk, "Ben sadece başka cezaevine naklimi istiyorum" dedi.

        Mahkeme, Adalet Bakanlığından nakil talebi ile ilgili başvurunun dönüşünün beklenmesine karar vererek duruşmayı 31 Ekim'e erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ