Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nevşehir, yol çalışması, evler, köylüler, tepki, Hacıbektaş ilçesi, Yeniyapan köyü, TIR, Camii, toprak, yol

        Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Yeniyapan köyünden geçen Kırşehir- Kayseri karayolu genişletme çalışmaları nedeniyle yol kenarındaki evler yol seviyesi altında kaldı, bahçeler toprakla doldu. Köylüler, çok az sayıda aracın geçtiği yolda genişletme yapılmasını anlayamadıklarını belirtti.

        Önceden hiçbir tebligat yapılmadan çalışmanın başlatıldığını ileri süren Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinin Yeniyapan köyü sakinleri, "Bahçe duvarlarını aşacak şekilde toprakları yığdılar. Evimizin bahçe duvarlarını, çatılarını işaretlediler. 50-60 yıl öncesinden buraları böyle görünüyor. Biz o yüzden işaretledik diyorlar. Ancak 10- 12 yıl önce yapılan işaretlemeler var. O işaretler yolun üzerinde duruyor. Birkaç gün önce gelerek buraları işaretlediler. Yol toprakla kapanınca ana su şebekemizde altında kaldı. Geçen yıl yolun 100 metre gerisinde olmasına rağmen bir TIR camiye girdi. İçeride kimse olmadığı için ölen olmadı. Cami yeniden yapılmak zorunda kalındı. Şimdi bizim evler ana yola sıfır hale gelecek veya bir kısmı yıkılacak. Günde bir tane bile TIR'ın geçmediği bir yere neden göbek yapıyorlar anlamıyoruz. İlla ki göbek yapılacaksa ileride evlerin bulunmadığı alanda yapılabilir, kimse zarar görmez. Burası Yeniyapan- Çiğdem köylerini bağlayan traktörlerin tarlalara gitmek için kullandıkları bir yoldur. Tarlalarımızın çoğu, hayvanlarımızı otlattığımız otlakların çoğu karşı taraftadır. Bu yol yapılırsa nasıl geçireceğiz?" dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ