Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yaralı 21 Filistinli tedavi için İzmir'e getirildi

        Mehmet İNMEZ / İZMİR

        Gazze'de İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan 5'i çocuk 21 Filistinli tedavi için askeri uçakla İzmir'e getirildi. Havaalanında ambulanslara bindirilen yaralılar hastanelere sevk edildi.

        Türkiye'nin oluşturduğu hava koridoru sayesinde Gazze'den tahline olan 21 yaralı Filistinli yaralı askeri uçakla Türkiye'ye getirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla yapılan çalışmalarda Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndan C-130 tipi askeri uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na gelen 21'i yaralı 20'si refakatçi toplam 41 kişi, İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından karşılandı.

        Vali Mustafa Toprak, Türkiye Cumhuriye'nin şefkati ve yardımıyla tedavi için yaralıların İzmir'e getirildiğini belirterek, yaralı ve refakatçilerin rahat edebilmesi için her türlü düzenlemenin yapıldığını söyledi. Toprak, "Yaralılarımızın ve refakatçilerinin, her türlü hastane ve kalacakları yerlerle ilgili tedbirler hazır. Yaralılarımız üç ayrı hastanede tedavi edilecek. Yanık ve ortapedi ağırlıklı yarası bulunan 21 yaralımız değişik servislerde tedavi altına alınacaklar. Onunla birlikte yanlarında kalacak refakat edeceklerin hastane dışında da kalabilmeleri için öğretmenevi Yaralanan kardeşlerimize burada devletimizin şefkatini ve tedavi imkanı, altyapısını her türlü katkıyı sağlayarak inşallah ülkelerine de göndereceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ