Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kızılay Başkanı: Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 bin 50 lirayı peşin verdi

        Umut TÜTÜNCÜ / İSTANBUL

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,KızılayBaşkan Ahmet Lütfi Akar'ı Beylerbeyi Sarayı'nda kabul etti. Erdoğan bu yılda kurban vekaletiniKızılay'a verdi. Erdoğan, yurtdışında 5 hisse, yurt içinde ise 2 hisse kurban kesecek.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,KızılayBaşkan Ahmet Lütfi Akar'ı Beylerbeyi Sarayı'nda kabul etti. Erdoğan bu yıl da kurban vekaletiniKızılay'a verdi. Erdoğan kurbanların yurt dışında Somali, Nijer, Bosna Hersek'te, Pakistan'da ve Bangladeş'te kesilmesini istedi. Yurtiçinde hangi kombinada denk gelirse orada kesilecek. Erdoğan, Geçen sene Bosna Hersek ve Pakistan'da kesilmesini istemişti.

        KızılayBaşkanıAkar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından basın mensupların açıklamada bulundu.Kızılay'ın çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiğini, son gelişmeler veKızılay'ın operasyonlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan kurban vekaletiniKızılay'a vermesini istedim. Geçen sene deKızılay'a vermişti. Bu sene deKızılay'a verdi. Bu makbuzu ona ayırmıştık. İnşallah sonuna kadar gidecek bu makbuz. Geçen sefer başbakan olarak yazmıştık. Bu sefer Cumhurbaşkanı olarak. Yurtdışında 5 hisse, yurt içinde ise 2 hisse kurban vekaletini TürkKızılayı'na verdi. Yurtdışında, Somali, Nijer, Bosna Hersek'te, Pakistan'da ve Bangladeş'te kesilmesini istedi. Yurtiçinde hangi kombinada denk gelirse orada kesilecek. Geçen sene Bosna Hersek ve Pakistan'da kesilmesini istemişti. Ben de Bosna Hersek'teki kurban ekibinin başındaydım. O zaman Sayın Başbakanımızın ve eşinin isimlerini orada ben anmıştım kurban kesilirken" dedi.

        MAKBUZU GÖSTERDİ

        Akar, parayı peşin aldığını belirterek, hem makbuzu hem de parayı basın mensuplarına gösterdi. Akar, "Toplam 3 bin 50 lira kendisini cebinden, cüzdanından çıkartarak saydı. Bir kere de bana saydırdı" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ