Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Artık rüyalarımda koşuyorum", Kübra Dere, Kabataş'ta meydana gelen kaza.

        HÜSEYİN ŞENTÜRK / HT GAZETE

        İSTANBUL Kabataş’ta 1 Ağustos’ta meydana gelen kazada otobüsün çarptığı taksinin altında kalıp sağ bacağı diz altından kesilen İstanbul Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Kübra Dere (19) hastaneden taburcu oldu.

        Yaşadığı acıları geride bırakmaya çalışan ve ailesinin desteğiyle yeni bir yaşama hazırlanan genç kızla evinde konuştuk. “Olay olduğu günden bu yana çok acılar çektim. Çektiğim bu acıları benden başka kimse bilemez” diye söze başlayan genç kız, arkadaşlarının gezip eğlenirken kendisinin dört duvar arasında kaldığını söylüyor ve ekliyor: “Bacağımın kesilmesine neden olanları affetmeyeceğim.”

        ‘O ANI UNUTAMIYORUM’

        Kaza anını hatırladığını söyleyen Kübra, o anları şöyle anlatıyor: “Adalar’a gitmek için iskeleye doğru yürüyorduk. Taksiyi hatırlamıyorum bile. Sadece otobüsün hızla üzerimize geldiğini gördüm. Bir anda kendimi yerde sürüklenirken buldum. Sürüklenme anlarında acı hissetmedim. Durduğumuzda ise her şey korkunçtu. İnsanların bağırışları duyuluyordu. Altımda kalan kadın hareket etmememi söyledi. Hatta ‘Kıpırdama beynin patlar’ şeklinde sözler duydum. Taksinin altında öleceğimi sandım. İnsanlar yüzlerce kiloluk aracı kaldırdıklarında bacağımdaki tarifsiz acıyı hissetim. Elimi attığımda bacağımın koptuğunu anladım.”

        “Kazanın üzerinden günler geçti ve ben her gece uyuduğumda kendimi kırlarda koşarken görüyorum” diyen Kübra, şöyle devam ediyor: “Bu da beni çok mutlu ediyor. En azından rüyalarımda özgür ve mutluyum. Rüyalarımda koşabiliyorum. Ama her sabah uyandığımda yine acı gerçeği görmek beni üzüyor.”

        ‘YAŞAYAN BİLİR’

        Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan genç kız, gelecek hafta evlenecek olan ağabeyi Mevlüt Dere’nin düğünü için aldığı elbiseyi giyemeyecek olmanın da üzüntüsünü yaşıyor. Elbisenin dolapta durduğunu söyleyen genç kız, “Bacağım kesilmeden önce beğenerek aldığım elbiseyi defalarca üzerime giyip denedim. Şimdi görmek bile istemiyorum. Genç bir kızın evlilik çağında ayağının kesilmesi ne demek sadece yaşayan bilebilir” dedi.

        KUZENİ DE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

        Kamera görüntülerinde araçların altında kalmaktan son anda kurtulan genç kız ise Kübra’nın kuzeni Neşe Ateş’ti... Ateş, olayı şöyle anlattı: “Otobüsü gördüğümde çok geçti. Refleksle kendimi yana attım. Otobüs bedenime sürtünüp geçip gitti. Bir saniye daha geç hareket etmiş olsam otobüs üzerimden geçecekti. Yerden kalkmayı başardım. Kübra’yı aradım. Şok geçirdim. Taksinin altında sıkışmıştı. Vatandaşlar hemen onu taksiye bindirip hastaneye götürdü. Daha sonra görüntüleri izleyince mucize eseri kurtulduğumuzu gördüm.”

        "OTOBÜS GÖRÜNCE KORKUYORUM"

        Hastanede zor günler geçirdiğini söyleyen Kübra, “Canım çok sıkılınca kardeşlerimin yardımıyla dışarı çıkıyorum. Ama bir otobüs görünce çok korkuyorum” diyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ