Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun ismini değiştirmek lazım

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismini değiştirmek lazım 'Haset Bey' demek lazım. Umarım bu sabahki olaydan sonra da üzülmez ve hasetlenmez" dedi.

        Soylu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen "5. Olağan Kongre Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı'nda partililere hitap etti.

        AK Parti iktidarının yaptığı çalışmalardan rahatsızlık duyanların olduğunu ifade eden Soylu, milletin verdiği yüksek oy oranlarının kendilerine çok büyük bir sorumluluk yüklediğini, Türkiye'nin sıçramasının 12 yılda gerçekleştirdiğini söyledi.

        Yüzde 45,5 ve 52 oy oranı ile milletin kendilerine çok işlerinin olduğu konusunda mesaj verdiğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

        "Tabi bunu anlatamadığımız bir tek kişi var Anamuhalefet Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu. Sayın Kılıçdaroğlu bir yandan millete kızıyor. Diyor ki 'siz AK Parti'ye yüzde 45 oy veriyorsunuz' bir de hakaret ediyor ve küçümsüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatıya rağmen, bir sürü partinin bir araya gelmesine rağmen milletimiz yüzde 52 oyla birinci turda Sayın Cumhurbaşkanımızı Çankaya köşküne taşıyor yine milletimize kızıyor. Bunu anladım da TÜSİAD, Sayın Cumhurbaşkanımızı davet ediyor. Elleri sıkmanın değil, sıkılı ellerle beraber olmanın değil, her birimizin birbirimize elimizi uzatarak 2023 hedeflerine ulaşmamızın bir anı hep birlikte yaşamak isteniyor. Ana Muhalefet partisi lideri yine kızıyor."

        Bu durumun çok basit bir şeyin ifadesi olduğunu vurgulayan Soylu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismini değiştirmek lazım 'Haset Bey' demek lazım. Umarım bu sabahki olaydan sonra da üzülmez ve hasetlenmez. Eğer bu hasedi devam edecekse çünkü Türkiye'nin başarıları ve güzellikleri devam edecek. Yine korkuyorum bizim 'Haset Bey' iğne ipliğe dönecek hasedinden" dedi.

        "Türkiye'ye karşı operasyonlar yürüten var"

        Soylu, Türkiye'de yaşanan gelişmelerden memnun olmayanların bulunduğunu belirterek, "Türkiye'ye karşı operasyonlar yürüten var. Gerek uluslararası alanda operasyonlar yürütenler var, gerekse de ülkemizin içerisinde operasyonlar yürütenler var" diye konuştu.

        Soylu, yapılan operasyonları, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, gezi olaylarında, 17 ve 25 Aralık darbeleriyle ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti:

        "Alıkonulma meselesi dahil olmak üzere neredeyse bunun bir Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir operasyon olduğunu ve AK Parti, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin ve o kampanyanın bir fayda elde etmek için bunların gerçekleştirildiğini, bunun aslında hülle bir operasyon olduğunu ortaya koymaya çalışan anlamsız ve maalesef hastalıklı zihinlerle ve beyinlerle de uğraşarak bugünlere geldik."

        Yeni Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile çok daha iyi noktalara ulaşabileceğinin altını çizen Soylu, "Bir kez daha bu salonda iktidarı ile muhalefeti ile Türkiye'nin bütün unsurları ile beraber AK Parti'nin Türkiye'ye katma değer sağlayabileceği hem siyaset hem sosyal hem ekonomik hem de toplumsal bütünleşme ve barış adına çok önemli katkılar sağlayabileceğimizi bir kez daha burada ortaya koymak isterim" diye konuştu.

        Paralel Yapı ile mücadelenin de devam edeceğini vurgulayan Soylu, "Paralel yapı ile mücadele, Türkiye için olmazsa olmaz ve kaçınılmazdır" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ