Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sınır hattında gerginlik!, Sınırda gerginlik, Suriye sınırında gerginlik, Şanlıurfa'da Gerginlik

        Mürşitpınar sınır hattında çadır kuran BDP'li grup yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayınca jandarma ve polis ekipleri tarafından müdahale edildi.

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınır kapısında BDP'li bir grup tarafından çadır kuruldu. Sınır hattında toplanan grup, jandarma ekipleri tarafından güvenlik gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan grup dağılmayınca, jandarma ve polis ekipleri gruba müdahale etti. Grup da yapılan müdahaleye havai fişek ve taşlarla karşılık verdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü. Jandarma ekipleri sık sık gruba uyarılarda bulunarak taş atmamaları halinde müdahale edilmeyeceğini söyledi. Ancak grup taşlarla saldırmaya devam etti.

        Çıkan olaylarda bazı askerler atılan taşlardan dolayı yaralandı. Yaralı askerlere ilk müdahale arkadaşları tarafından yapıldı ve daha sonra zırhlı araçlara alındılar.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ