Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem IŞİD'le burun buruna, Özel harekatçılar o anı anlattı, IŞİD, IŞİD esaretinden kurtulan Özel Harekâtçılar,

        BEDİRHAN ÖZYİĞİT / HT GAZETE

        Habertürk, 101 gün sonra IŞİD esaretinden kurtulan Özel Harekâtçılarla konuştu. 101 gün boyunca pilav ve suyla beslendiklerini anlatan Özel Harekâtçılar, konsolosluğun basıldığı anı “Konsolosluğun 3 kapısında da bomba yüklü araçlar vardı. Çatışmaya imkân yoktu” diye özetledi.

        Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının rehin aldığı personel arasında, konsolosluğu korumakla görevli 31 Özel Harekât polisi de vardı. 102 gün sonra o baskını ve sonrasını HABERTÜRK’e anlatan Özel Harekâtçıların aktardığı bilgiye göre kenti ele geçirdikten sonra konsolosluğa gelen IŞİD militanları konsolosluk çevresini bomba yüklü araçlarla kuşattı.

        Konsolosluğun 3 ana kapısına da bomba yüklü araçlar yerleştirilince Özel Harekât polisleri çatışmaya girmedi. Konsolosluğa giren IŞİD militanları 31’i Özel Harekâtçı 49 kişiyi esir alarak terk edilmiş villa tarzı evlere götürdü. Kıyafetler, silahlar ve paralar IŞİD militanları tarafından toplandı, yerlerine yerel kıyafetler verildi. Paraları toplayan IŞİD militanlarından 2’si bombardıman sırasında öldü. Bu süreçte birçok polis “öldürüleceklerini” düşündü.

        Militanlar, her talep için para istiyordu. Rehineler, bu süreç içerisinde Türklerle hiç karşılaşmadı. Türkmenlerle kısa süreli iletişim oldu. IŞİD militanlarıyla Arapça bilen bir Özel Harekâtçı polis sayesinde iletişim sağladılar. Bu arada zaman zaman sığınaklarda kaldılar. Rehineler, 101 gün boyunca pilav ve suyla beslendiler.

        ‘NAMAZ BİZİ KURTARDI’

        Özel Harekât polisleri, rehin düştükleri andan itibaren namazlarını aksatmamaya çalıştıklarını söyledi. “Sürekli namaz kılmamız onları çok şaşırttı. Bizi de bu durum kurtardı” diyen polisler, “Birçok arkadaşımız namaza başladı. Kuran öğrenenler oldu” bilgisini verdi.

        SİREN SESLERİ, GÜLLERLE KARŞILANDI

        TÜRKİYE’ye getirilen Özel Harekâtçı Yalçın Bakır, Kırklareli’nde kent girişinde karşılandı. Emniyet müdürlüğüne ait midibüs ve Türk bayrağı asılı polis araçlarının siren sesleriyle İstasyon Mahallesi’ndeki evine götürülen Bakır zor günler geçirdiklerini söylemekle yetindi, “Bütün teşkilatım burada. Hepsinden Allah razı olsun. Diyecek bir şey yok. Şu manzara benim için yeterli. Geldik, vatanımızdayız. Devletimize her zaman güvenimiz tamdır. O konuda hiçbir zaman şüphe duymadık” diye konuştu. Eşi Zehra Bakır ise sevinçli olduklarını belirterek “Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın. Bizim devletimize güvenimiz tamdı. Uzun bir süreç oldu. Zor geçti. Bu süreçte sabretmeyi öğrendik. Sabırla, şükürle bekledik. Çok şükür geldi. Mutluyuz” dedi.

        REHİN ALINDIĞI GÜN DÜNYAYA GELMİŞTİ

        TERÖR örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak’ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye’ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Özel Harekâtçı Ömer Çil, Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki evine kavuştu. Çil, kaçırıldığı gün dünyaya gelen 3 aylık kızı Miray Erva’yı ilk kez kucağına aldı. Çil minik kızını gözyaşı dökerek öptü. Babası Ali, annesi Sultan ve eşi Hanife ile sarılarak hasret gideren Çil, 3 yaşındaki kızı Zeynep’i ise hiç kucağından indirmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ