Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı, IŞİD'le mücadele için 2 Ekim'de 2 ayrı tezkere Meclis'e gelecek, 10 Ekim'den itibaren iş güvenliği eylem planı açıklanacak

        HABERTURK.COM

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet SözcüsüArınç, 7 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

        Bülent Arınç, ortaöğretimde başörtüsü engelinin kalktığını "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır." sözleriyle açıkladı.

        Öte yandan IŞİD'le mücadele konusunda 2 Ekim tarihinde Suriye ve Irak'la ilgili 2 ayrı tezkerenin Meclis'e geleceğini aktardı.

        Bülent Arınç, iş güvenliği ile ilgili olarak ise, Başbakan Davutoğlu'nun10 Ekim tarihinden itibaren eylem planını açıklayacağını belirtti.

        Bülent Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

        Bakanlar kurulu toplantısında ağırlıklı olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu görüştük. Ve önemli bir denetim mekanizması üzerinde çalışıyoruz. Bu konu üzerinde tam 4 saat sürdü görüşmemiz. Bakanlıklar arasında koordinasyon ve işbirliği ile eylem planı uygulanacak.

        İŞ GÜVENLİĞİ

        10 Ekim tarihinden itibaren Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından eylem planı açıklanacak.Tehlikeli veya az tehlikeli sınıflar için bazılarında yüzde 100, bazılarında yüzde 300 arttırılabilecek noktada idari para cezaları getirilmektedir. Madenlerin denetimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yapılacak son görüşmelere takiben bu bakanlıklardan birine teslim edilmesi söz konusu olabilecektir

        KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ: ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBEST

        Ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak kız öğrenciler öğrenim görebilecek.Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

        Yarın ve bir sonraki gün yayımlanabilecek. Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak öğretime devam edilebilecek. Öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum.

        Terörün önüne geçilmesi için Türkiye dahil olacak mıdır olmayacak mıdır?

        Biz elbette sınırımıza dayanan bu kadar insanları da gördükten sonra ismi ne olursa olsun terör örgütleri ile mücadele konusunda Türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır. Ama akılcı bir biçimde yapacak, Türkiye'ye yararı ve zararı nerede, ne kadardır. Onu bilerek yapacaktır. Yoksa büyük bir hevesle önünü arkasını düşünmeden işin nerde başlayıp, nerde biteceğine karar vermeden hiçbir şekilde adım atmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız New York'ta. Bazı görüşmeler yapılacak.

        IŞİD İLE MÜCADELE

        Bu daha önce de soruldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da, Dışişleri Bakanımız da, bu soruların cevabını verdik. Değişen bir şey yok. Değişen şey sadece 46 yurttaşımızın 3 tane de yereldeki personelimizin çok şükür salimen kurtulmalarıdır. Bu çok önemli bir şey. Türkiye her hususa dikkat ettiği kadar buna da dikkat ediyordu. Ama bu demek değildir ki, IŞİD veya bir başka terör örgütü ile mücadelesinde Türkiye hem ortak bir platformdaki mücadelesinden vazgeçecek. Veya kendisi başka türlü bir tavır değişikliğine gidecek. Biz Türkiye'de terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun bunlarla bir ülkenin, iki ülkenin beraberce hareket etmesinin sonuç alacağını düşünmüyoruz. Dünyadaki terörü sona erdirmek için ortak bir platforma, tavra ihtiyaç var. Birilerine göre terör sayılıyor, birilerine göre terör sayılmıyor destek sağlanıyorsa netice almak mümkün değil. Onları doğuran sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir. Yoksa sebepler ortada duruyorsa, IŞİD gider EŞİD gelir. Veya bir başka isimli terör örgütü gelebilirIŞİD'i ortaya çıkaran sebeplerin ortadan kaldırılması lazım. Irak hükümetiyle ilişkilerimizi güçlendireceğiz.

        MECLİS'E TEZKERELER GELECEK

        Böylesine insanları yok eden örgütlere karşı, silah kullanan örgütlere karşı elbette Türkiye'nin de mücadelede büyük bir payı olacaktır. Ama bu bize verilen rollerin hemen kabul edileceği anlamına gelmez. Planlaması yapılarak, düşünülerek, Türkiye'nin çıkarları açısından ne yapacağımızı elbette kararlaştırılır, yolumuzu, yönümüzü tayin edeceğiz. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasını takiben 2 Ekim günün de Meclis çalışma yapacaktır. Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylar sebebiyle 2 ayrı tezkere gelecek. O zaman sorduğunuz soruların fazlasıyla cevabı olacak. Teskerede bir iki ufak değişiklik olabilecek. Kapsayıcı bir tezkere olmasını düşünüyoruz. kapsamlı bir tezkere

        TÜRKİYE'YE GÖÇ AKINI

        Kapımıza gelen herkesi bağrımıza basarız.

        "BAZI HDP'Lİ YA DA BDP'Lİ VEKİLLER SINIRDA ŞOV YAPMAK İSTİYOR"

        Maalesef Demokratik Bölgeler Partili veya HDP'li bazı milletvekilleri veya belediye başkanları, sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Bunlara belediyeler de katılıyor. Onlar, hiçbir kayıt tutulmadan, herkesin üzerindeki silahıyla girip çıkmasını, hiçbir kontrole tabi olmamasını istiyorlar. Bunu Türkiye'de kabul edebilecek hiç kimse olamaz. Kontrol mekanizmaları kurulmuştur. Kobani'den Kürtlere karşı işte sizi biz kurtarıyoruz havası vermektedirler. Bütün bunlardan vazgeçsinler. Biz gözümüzü karartarak mı bu işleri yapıyoruz. Görmüyor, duymuyor, bilmiyor muyuz ?

        TAMPON BÖLGE TARTIŞMASI

        Tampon bölgenin uygulanabilmesi BM'in alacağı kararla mümkün olabilir. Eğer New York'ta, BM toplantıları yapılır bir plan çerçevesinde böyle bir bölgenin kurulması kabul edilirse, Türkiye'nin bunun karşısında ne yapabileceğini elbette planlıyor. Ve ne olması gerektiğini de ifade ediyor. Bunun için bir karar çıkarsa gereğini hemen yaparız. Karar çıkmazsa da kendi iç güvenlik tedbirlerimizi alırız. İçişleri, TSK ve diğer güvenlik birimlerimiz olayları an be ana takip ediyor gelişmeye göre farklı plan ve projelerini konuşup uygulayabiliyorlar.

        49 REHİNENİN KURTARILMASI

        IŞİD ile takas yapıldı iddialarına ilişkin...

        Silah kullanılmamış, karşı taraftan da bir şiddet görülmemiştir. Bazı görüşmelerle, diplomasi veya başka bir yöntem diyebilirsiniz ama yereldeki Türkiye müzahir unsurlardan azami istifade etmek suretiyle örgütün yurttaşlarımızın Türkiye tarafına geçmeleri sağlanmıştır. Türkiye bunu kazanmıştır. Takas söz konusu olamaz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'velevki' kelimesini pek çok yerlerde kullanır. Bu takas gerçekleştirildi anlamında değil. Operasyonda kimsenin burnu kanamış, ağlamamış üzülmemiştir.

        "MUSUL'DAKİ OLAY GÖZÜMÜZÜ AÇTI"

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yurtdışındaki diplomatik misyon temsilciliklerin artık emniyet güçlerince değil, ordudaki bordo bereliler tarafından korunacağını ifade etti. Arınç, "Riskli bölgelerde, diplomatik misyonu özel kuvvetlerin korumasının bir ihtiyaç olduğunu sayın Başbakanımız düşünüyor. Özel Harekat Timleri de deneyimli, Bordo bereliler ise prensip olarak savaş ve çatışma ortamını ortadan kaldıracak şekilde eğitiliyorlar. Bundan sonra elçiliklerimizin, temsilciliklerimizin…bordo bereliler tarafından güvenliğinin sağlanması uygun görülmüştür." dedi.

        "TALTİF NEYE GÖRE NEDEN VERİLİR BU KONUNUN CAHİLİYİM"

        Emniyetteki "taltif" operasyonuna ilişkin...

        Bu konunun cahiliyim. Taltif neye göre, neden verilir. Çalışmadığım yerden sordun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ