Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Körfez'de mazot yüklü tanker yan yattı, Kocaeli, Körfez, mazot, yol, döküldü, tanker, otomobil, manevra, kaza

        TEM Otoyolu Körfez mevkisinde meydana gelen kazada, otomobile çarpıp kontrolden çıkan tanker yan yattı. Kaza sonucu devrilen tankerden litrelerce mazot yola aktı.

        Edinilen bilgiye, TEM Otoyolu Körfez köprüsü katılımında, T.Ş. idaresindeki 34 DP 7903 plakalı mazot yüklü tanker, sağ şeritte ilerlerken sol şeritte gitmekte olan M.G. idaresindeki 41 BA 509 plakalı otomobil iddiaya göre aniden tankerin önüne geçti.

        Otomobilin ani manevrasını fark eden tanker sürücüsü ise otomobile çarpmamak için manevra yaptı ve kontrolden çıktı. Sürücüsünün kontrolünden çıkan mazot yüklü tanker, köprü üzerinde bulunan bariyerlerini parçalayıp 50 metre sürüklenerek yol kenarındaki su kanalına girerek yan yattı. 19 bin 500 litre mazot yüklü olduğu öğrenilen tankerin yan yatması sonrasında, tankerde bulunan mazotun bir kısmı yola döküldü. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, şans eseri alev almayan tankerin çevresinde olası bir tehlikeye karşı önlem aldılar.

        Tanker ve tankerin çarpması sonrasında bariyerlere çarparak duran otomobilin sürücüleri olayı yara almadan atlatırken, yola dökülen mazotun bir başka tankere aktarılıp araçların çekilmesiyle yol yeniden trafiğe açıldı. Polis ekipleri ise kaza ile ilgili inceleme başlattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ