Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Madde bağımlıları orman yangını çıkardı! - Marmaris Orman yangını

        Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, ormanlık alanda madde bağımlıları tarafından çıkarıldığı öne sürülen edilen yangında yaklaşık 1 dönüm alan zarar gördü.

        'Marmaris İlçesi'nin akciğerleri' olarak tabir edilen Sarıana Mahallesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü komutanlığı yolu üzerindeki sık çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda bugün saat 02.45 sıralarında yangın çıktı. Otomobiliyle karayolunda ilerleyen Erkut Atar alevleri fark ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz ve 20 işçinin müdahale ettiği yangın, 1 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yapılan soğutma çalışması ardından yaklaşık 1 dönümlük alanın zarar gördüğü bildirildi. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

        MAHALLELİ HUZURSUZ

        Ormanlık alanlarda çok sayıda madde bağımlısı kaldığını ve sık sık küçük çaplı yangın çıktığını dile getiren Sarıana Mahalle sakinleri, şöyle dedi:

        "Yangına müdahale için açılan ara yollardan ormanlık alana girerek burada kalan çok sayıda madde bağımlısı mevcut. Bu madde bağımlıları bazen yola çıkarak araçların önünü kesmeye çalışıyor. Bu ormanlık alan çok sık çam ağaçlarıyla kaplı ve ilçenin akciğerleridir. Bu tür kişiler sık sık yangın çıkartıyor. Yetkililerden buna bir çare olmalarını istiyoruz, huzurumuz kalmadı."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ