Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem cennet kanyonu ilk kez görüntülendi
        1

        Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan ve kaynaklarda "Cennet kanyonu" olarak bahsedilen kanyon ilk defa görüntülendi.

        2

        Dağcılar, efsaneler yüzünden şimdiye kadar bölge halkının bile girmeye korktuğu 6 kilometrelik kanyonu baştan sona kat etti.

        3

        Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği'nden (YENDAK) özel bir ekip, daha önce hiç girilmemiş kanyona gitti.

        4

        Dağcılar, Yenişehir ilçesine bağlı Günece ve Yarhisar arasında bulunan, Osmanlı kaynaklarında da "Cennet kanyonu" ismiyle geçen kanyonunun bugüne dek bilinmeyen güzelliklerini keşfettiler.

        5

        Kanyona çıkmadan önce Günece Mahallesi sakinleri ile de görüşen ekip, kanyona daha evvel hiç kimsenin girmediğini öğrendi.

        6

        Girişteki "Girdaplı göl" denilen küçük gölün insanı yuttuğu söylentilerine inanan bölge halkının kanyona girmeye korktuğu bildirildi.

        7

        Uzunluğu yaklaşık 6 kilometre olan anyonu hızlı bir tempo ile ancak 5 saatte geçen ekip, zaman zaman 3-5 metre derinlikteki sulardan geçmek zorunda kaldı.

        8

        Parkur üzerinde birçok şelaleye tırmandıklarını belirten YENDAK Başkanı Metin Sakarya, bugüne kadar insan eli değmemiş olan kanyonu fotoğrafladı.

        İHA

        9