Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aylin Nazlıaka'ya ""Utanmadan, Ankara'nın suyuna çamur atıyorsun"

        Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMelihGökçek, Ankara'nın şebeke sularının kirli olduğunu ileri süren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya yönelik "Evinde kuyu suyu kullanıyorsun, arıtmasını doğru düzgün yapmıyorsun, içerisinde bakteri ürüyor. Hastalığı buradan kapıyorsun; utanmadan, sıkılmadan, yüzün kızarmadan Ankara'nın suyuna çamur atıyorsun. Çamur suratına tamamen bulaştı. Bunun altından kalması mümkün değil" dedi.

        Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıGökçek, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın 'su numuneleri doğru olarak alınmadı. Veriler doğru değil" iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

        "Su konusu Ankara'nın gündemini bir süre daha işgal edecek" diyen BaşkanGökçek, "CHP milletvekilleri ve bazı sol ideolojik yapıya bağlı olan odalar bir algı yönetimi yapmak sureti ile Ankara'nın suyunun kirli olduğunu noktasında insanların belli bir kısmını inandırıyor. Bu inancı yıkıncaya kadar iki ay boyunca devamlı su konusu işleyeceğiz. Aylin Hanım bir bildiri dağıtmış, bildirinin içerisinde bize suçlamada bulunmuş. 'Evime gelenler bizim depodan ve arıtmadan değil, kuyudan su almak suretiyle arıtılmamış sudan insanları yanıltıyor' demiş. Aylin Hanım yalan söylüyor. Fotoğraflarla, videolarla ispat edeceğim" şeklinde konuştu.

        Konuşmasının ardından Nazlıaka'nın evinde ASKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmaları fotoğraflarla gösterenGökçek, "Sayın Nazlıaka her yerden bu hastalığı kapmış olabilir. Kimseye suç bulma hakkı yok. Evinde kuyu suyu kullanıyorsun, arıtmasını doğru düzgün yapmıyorsun, içerisinde bakteri ürüyor. Hastalığı buradan kapıyorsun utanmadan, sıkılmadan, yüzün kızarmadan Ankara'nın suyuna çamur atıyorsun. Çamur suratına tamamen bulaştı. Bunun altından kalması mümkün değil. Önce kendi evine temizle. Bu yapılan uygulamadan sonra ASKİ'nin ceza yazması gerekiyor. Cezalar kesinleşti. Konut suyu, şebeke suyuna toplam konut başına kesilen ceza 28 bin 418 TL, işyeri başı toplam kesilen ceza da 70 bin 921 TL, 21 yere toplam kesilen ceza 749 bin 605 TL'dir. Aylin Hanım dedi ya öderiz cezamızı, ödeyince iş haledildi. Biz burada ne söylediysek hepsini ispat ettik" diye konuştu.

        BaşkanGökçek, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Nazlıaka'yı izlediğiniz yönünde iddialar var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna, "İzliyoruz tabi, izlemeyelim mi? O beni izliyor bende onu izliyorum" cevabını verdi.

        "Nazlıaka'nın evine girmek için izin alındı mı?"sorusuna BaşkanGökçek, "İzinleri elbette var. Diyelim ki izinleri yok, kendisinin kaçak su kullanmasını meşru hale mi getiriyor? Pis su kullanmasını meşru hale mi getiriyor? Yavuz hırsız ev sahibini suçlu çıkarırmış. Aynı, hem işliyor suçu hem de ondan sonra diyor ki yetkin yok niye benim suçumu tespit ettin. Ayıp ya utansın artık yüzü kızarsın, otursun" şeklinde cevapladı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nazlıaka'yı bir daha milletvekili adayı olarak göstermeyeceğini iddia edenGökçek, "Milletvekili Aylin Hanım seçim atmosferinde geziyor. 'Ya sen şu kaçak suyu anlatsana' biz ay da 100-150 lira su faturası verelim. sen ayda 2.70 kuruş para ver. Milletin hakkın ye, ondan sonra da kalk çık ben milletin hakkını savunuyorum. Sayın Milletvekili önce buna cevap ver. Benim bildiğim Kılıçdaroğlu onu aday yapmaz" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ